Tijd en energie

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Wilt u graag iets voor een ander betekenen? Op de locaties van de Volksbond zijn altijd volop werkzaamheden te doen. Kom langs met mensen uit uw bedrijf, instelling of school. Ga een dag – of langer – samen aan de slag. Bijvoorbeeld in de moestuin, als klusser of achter de bar in het koffiehuis van de Volksbond. Zo maakt u meteen kennis met onze bewoners en bezoekers.

Chiquitavrijwilligers werken hard en leren veel over een onbekende wereld


Vijftien medewerkers van Chiquita Nederland hebben zich voor de Volksbond ingezet. 12 uur lang, op 4 verschillende Volksbondlocaties in een vrolijke, ontspannen sfeer.

Dchiquita foto teste directeur van Chiquita Nederland stond achter de bar van het koffiehuis van de Volksbond in de Haarlemmerstraat. In de aangrenzende kledingwinkel hielpen twee andere vrijwilligers met strijken en vouwen. Ook werd er werk verzet in de veegploeg die bestaat uit bezoekers van het koffiehuis. Zij doen schoonmaak- en onderhoudsklussen in de directe omgeving.

Bij inlooplocatie Centrum PS kapten Chiquitavrijwilligers twee bomen. Het grove tuinafval namen ze in hun eigen auto’s mee om verantwoord af te voeren. Na het werk in de tuin, ruimden ze het magazijn grondig op.

Op woonlocatie Scheurleerweg haalden Chiquitavrijwilligers samen met bewoners pallets uit elkaar voor hergebruik als bloembakken. Ook schoffelden ze de tuintjes van de bewoners.

Bij De Brecht liepen 4 Chiquitavrijwilligers mee met de wandelgroep.

Op de 2 woonlocaties kregen de vrijwilligers een rondleiding en lunchten ze met de bewoners en medewerkers. Vóór hun bezoek kenden ze het werkveld van de maatschappelijke opvang niet. Ze wisten ze ook weinig van GGZ-problematiek – zoals schizofrenie – en de ingrijpende gevolgen daarvan. Ook vertelden enkele bewoners over hun leven en hoe ze bij de Volksbond terecht waren gekomen. ‘Dat was best confronterend. In plaats van een ver van mijn bed show ontstond het besef “dat kan mij ook gebeuren.”‘