Samenwerkingsverband

Homeless Extras is een castingbureau voor dakloze figuranten. Het reclamebureau DDB & Tribal Worldwide Amsterdam kwam met dit idee bij de Volksbond waarna vervolgens een samenwerking werd aangegaan. Bij het koffiehuis van de Volksbond in de Haarlemmerstraat komen dagelijks veel dak- en thuisloze bezoekers die zelf weinig tot niets hebben. Zij willen graag iets bijverdienen.

Figuranten

Voor figurantenwerk is geen specifieke opleiding benodigd, iedereen kan figurant worden dus waarom zou een dakloze dat niet kunnen doen was de gedachtegang van DDB & Tribal. Bovendien is het soms lastig genoeg figuranten te vinden. De daklozen die inmiddels hebben gefigureerd zijn enorm enthousiast. Ook is het een mooie gelegenheid in contact te komen met andere mensen. Een aantal grote merken maakt voor hun campagnes inmiddels gebruik van figuranten van Homeless Extras.

Vergoeding

Van de vergoeding die de figuranten ontvangen gaat de helft naar de dakloze figurant zelf, de andere helft komt ten goede aan het koffiehuis. Op deze wijze kan de hele bezoekersdoelgroep van het koffiehuis (dus ook de niet acterende dak- en thuislozen) hiervan mee profiteren.

Boekingen en contact

Boekingen kunnen rechtstreeks worden gedaan via de website van Homeless Extras, te weten www.homelessextras.nl.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Roel Piera op 06-10055363.

Homeless Extras

Homeless Extras