Patrick Lauwers
Penningmeester Bestuur

Sinds 2009 ben ik zelfstandig ondernemer. Samen met een collega hebben wij twee coöperaties opgericht voor advies, interim- en projectmanagement binnen de Gezondheidszorg en Bouw. Daarnaast ben ik lid RvT bij Doenja dienstverlening in Utrecht. Een prachtige welzijnsorganisatie met sociaal makelaars. Recent ben ik voorzitter van Grasboom Amersfoort, een ouderinitiatief voor jong volwassenen met Autisme (ASS). Sinds december wonen er 15 jonge mensen zelfstandig in een nieuwe woonvoorziening waarbij er via het PGB maatwerk zorg wordt geleverd.

Mijn loopbaan ben ik begonnen als officier bij de Koninklijke Marine en gevaren op onderzeeboten en fregatten. Daarna 21 jaar werkzaam in de consultancy bij Mercuri Urval, PwC en ConQuaestor.

Een sterk geloof in het talent van mensen. Met energie, creativiteit en enthousiasme probeer ik mensen te bewegen hun talent te ontplooien. Ik ben een optimist voor wie het ‘glas altijd half vol is’. Regelmatig doe ik mee met het ‘ondernemen-project’ bij de Baander. Dit is een school voor praktijkonderwijs in Amersfoort, bedoeld voor leerlingen die het vmbo niet kunnen volgen. Samen met een klein team van leerlingen bedenken we een project waarmee geld kan worden verdient. Uiteraard wordt het project daarna uitgevoerd. De opbrengsten zijn voor het schoolkamp aan het einde van het schooljaar. Ieder jaar ben ik weer verrast door hun inzet en gedrevenheid om iets te willen presteren en ik ben ze altijd zeer dankbaar over wat ze mij (onbewust) leren!