Vrijwilligers aan het woord

Wendela (biologisch-vegetarisch kok bij Centrum PS)

WendelapaginavrijwilligesVoeding is voor mij zoveel meer dan gewoon iets in
mijn buik stoppen. Elke keer vind ik dat weer een groot feest. Ik ben
natuurlijk een groot liefhebber van moeder aarde.
Broccoli en bloemkool van het land, dat zijn bloemen.
Het mooiste vind ik het appeltje in de boomgaard met
een plekje, omdat er een wormpje in heeft gezeten.
Iemand met een rot plekje gooi je toch ook niet
zomaar weg? Lees meer…..

Gerrit (receptionist G.J. Scheurleerweg )

fotoknopgerritMeedenken-, praten- en beslissen
in de kerngroep is het ‘trainen
van je hersenen’, weet Gerrit. ‘Ik
wou mondiger worden, zodat ik
dingen verbaal kon oplossen en
niet non-verbaal.’ Lees meer…..

Yvonne (receptioniste De Brecht )

yvonneYvonne werkt sinds april 2013 elke vrijdag als receptioniste, van 11.00 tot 15.00 uur. Ze beantwoordt vragen van bewoners, neemt de telefoon aan en ontvangt bezoek.En gaat tijdens de lunch ‘altijd gezellig bij de mensen zitten en een praatje maken.’ Daarnaast is Yvonne flexibel inzetbaar. Tijdens het buurttuinfeest was ze bijvoorbeeld ook van de partij:
‘Als ik kan, kom ik dan ook.’ Lees meer…..

Nelly (vrijwilliger inloophuis Haarlemmerstraat)

nellyNelly is een drukbezet mens, o.a. als raadslid van de SP voor Stadsdeel Cenrum.Wat brengt haar ertoe een dagdeel per week vol overgave als vrijwilliger bij het DBP te werken? Nelly woont in de buurt en kent het DBP al heel lang.Ze brengt al jaren spullen naar de winkel en haalt er af toe wat. Lees meer…..