Nieuws

2e handskledingwinkel “Le Boulevard du Brecht” geopend

Zaterdag 27 juni was het zover: 2e handskledingwinkel “Le Boulevard du Brecht” opende tussen 12.00 en 17.00 uur officieel haar deuren in Buurtwerkkamer Multibron aan de Albert Camuslaan 104 in de Venserpolder te Amsterdam ZO.

Initiator en motivator achter het opzetten van de kledingwinkel is Maria Martinez Garcia, activiteitenbegeleidster bij De Brecht. De opening van de winkel werd dan ook door haar verzorgd samen met 3 bewoners van De Brecht (Johnny, Herman en Sau Mei) en een vrijwilligster van Multibron (Saskia Bedford).

Tussen 07.00 en 12.00 uur die ochtend werd hard gewerkt om de buurtwerkkamer om te toveren in een chique, uitnodigende winkel en het resultaat mocht er zijn! Veel klanten waren enthousiast over dit initiatief. De ruimte was licht, alle aangeboden items stonden en lagen keurig uitgestald en alles was overzichtelijk ingedeeld. Aardig wat buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en/of iets kopen in de winkel, dit mede naar aanleiding van de flyer die rondgebracht was in de buurt. Klanten konden voor weinig geld leuke kleding kopen.
De bewoners van De Brecht waren zeer behulpzaam en voerden gesprekken met de klanten wat een bijzonder leuke ervaring was voor de bewoners. Sau Mei was trots op haar nieuwe functie als verkoopster. Al met al was het een geslaagde opening. De opbrengst was zelfs hoger dan verwacht.

Le Boulevard du Brecht is iedere laatste zaterdag van de maand geopend, de eerstvolgende keer is dus op zaterdag 25 juli.