Nieuws

Akzo Nobel in actie op de Brecht

Op 6 december jl. kwamen 8 personeelsleden van Akzo Nobel naar de Brecht om een activiteit te doen. Eerst werd er kennis met elkaar gemaakt bij een kopje koffie. Vervolgens kreeg men een rondleiding langs de moestuin en door het gebouw waarna de groep werd opgedeeld in twee groepen.

De eerste groep bleef op de locatie om deze in Kerstsfeer te hullen. Eerst ging men gezamenlijk Kerstinkopen doen (Kerstbomen en -decoratie). Daarna ging men snel aan de slag met versieren. De medewerkers van Akzo Nobel en de bewoners van de Brecht voelden zich goed in elkaars gezelschap, het voelde bijna als familie. Er was wederzijds respect voor elkaar en je voelde bij de medewerkers van Akzo Nobel dat ze iets konden toevoegen aan het leven van de bewoners.

De tweede groep ging naar de loods van A-team om het tuinmeubilair, dat al eerder door Akzo Nobel gemaakt en geverfd was, te voorzien van een tweede verflaag. Twee bewoners van de Brecht gingen mee om te helpen bij het verven. Zij vonden dit erg leuk om te doen en waren fanatiek bezig. Het schilderen ging ze goed af. Ze hadden praktisch geen hulp nodig en werkten aaneengesloten door. Beiden gaven achteraf aan te hebben genoten van het verven en dat ze zich zeer ontspannen voelden.

De medewerkers van Akzo waren geïnteresseerd in onze bewoners en merkten op hoe vriendelijk ze waren. Ook waren ze erg onder de indruk van de woonlocatie en spraken hun bewondering uit voor het werk dat hier werd gedaan. Het was een leuk team van Akzo Nobel en iedereen was vriendelijk, oprecht geïnteresseerd en geduldig in het contact.

De deadlines die men zich had gesteld met betrekking tot het uitvoeren van alle voorgestelde werkzaamheden werden precies op tijd gehaald. Hiermee werd ook nog eens aangetoond dat resultaatgericht werken heel goed mogelijk is zonder de warmte en gezelligheid uit het oog te verliezen.

Na afloop van de werkzaamheden kwamen de teams samen bij de Volksbondlocatie aan het Scheurleerpad. Daar stond een overheerlijke lunch klaar. Bewoonster Rachab van de Brecht had speciaal voor de gelegenheid een worteltaart gebakken. Na de lunch nam iedereen weer afscheid van elkaar. De mensen van Akzo Nobel gingen naar huis met 2 schilderijen, gemaakt door de bewoners, om hiermee hun dankbaarheid te tonen aan de medewerkers van Akzo Nobel. Het was een geslaagde dag voor iedereen en zeker voor herhaling vatbaar, dat vonden de mensen van Akzo Nobel ook!