Stichting perMens wordt door de Belastingdienst erkend als ANBI-instelling (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat u als donateur van de stichting uw gift mag aftrekken van de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Ook kunt u in aanmerking komen voor de aftrek van periodieke giften. Daarvoor dient u samen met ons de gift vast te leggen in een overeenkomst.
Hieronder vindt u onze officiële ANBI-gegevens.
NAW-gegevens
Bezoekadres: Eerste Ringdijkstraat 5 B, 1097 BC Amsterdam
Stichting perMens zet zich in voor kwetsbare mensen die vanwege een veelvoud aan sociale en individuele problemen de relatie met de samenleving zijn kwijtgeraakt of dreigen te verliezen. We richten ons op jongeren, volwassenen, langdurig verslaafden, (voormalig) dak- en thuislozen en zelfstandig wonende mensen die extra ondersteuning behoeven. Met als doel om met betrokkenheid, passie voor ons werk en de kwaliteit van onze zorg de cirkel van afhankelijkheid, onmacht en uitsluiting te doorbreken door empowerment van onze cliënten. Zodat zij op een duurzame wijze meer zelfstandig (zo zelfstandig mogelijk) kunnen leven en deelnemen aan de samenleving.
Bestuur en Raad van Toezicht
De stichting werkt met een Raad van Bestuur en een Raad van Toezicht
Bestuur bestond op 1 januari 2021 uit:
de heer R. de Bood
Raad van Toezicht op 1 januari 2021 uit:
de heer Philippe de Jong, voorzitter
mevrouw Marieke van den Berg, lid financiële commissie RvT
mevrouw Meltem Kaya, lid financiële commissie RvT
mevrouw Monique Brewster, lid remuneratiecommissie RvT
de heer R. Flos, lid commissie kwaliteit en veiligheid RvT
de heer T. van Ooi, lid commissie kwaliteit en veiligheid RvT
de heer Mark Wouters, lid financiële commissie RvT
Beloningsbeleid
Beloningsbeleid
Beloningsbeleid
Beloningsbeleid: conform de cao Sociaal Werk (SW) Beloning algemeen: voor de beloning van medewerkers wordt de cao SW toegepast. Beloning Bestuur: De bestuurder wordt beloond conform onze CAO, met inachtneming van de maximering conform de WNT Zorg klasse 2.
Beloning Raad van Toezicht: de leden ontvingen in 2020 een onkostenvergoeding.
Hoofdpunten organisatiejaarplan
PerMens werkt voor jongeren, volwassenen, langdurig verslaafden, (voormalig) dak- en thuislozen en zelfstandig wonende mensen die extra ondersteuning behoeven. Het gaat om kwetsbare mensen die vanwege een veelvoud aan sociale en individuele problemen de relatie met de samenleving zijn kwijtgeraakt of dreigen te verliezen. Veldwerkers van perMens leggen actief contact met deze groepen in hun sociale omgeving. Ze ondersteunen en begeleiden, verwijzen door, activeren, en behartigen de belangen van deze jongeren en ouderen. Op vier woonlocaties bieden we intramurale woonzorg in het kader van de WMO en Beschermd Wonen. We exploiteren twee locaties met herstartstudio’s. We bieden ambulante woonondersteuning in het kader van ‘Housing first’ en wijkzorg. En we bieden zinvolle dagbesteding voor mensen die (nog niet) in het reguliere arbeidsproces kunnen meekomen.
Voor een actueel verslag van de uitgeoefende activiteiten verwijzen wij naar het directieverslag dat onderdeel is van de jaarrekening. Zie de jaarrekeningen van 2019 en 2020.
De manier waarop de instelling geld verwerft
In de jaarrekening worden de inkomsten gespecificeerd per bron.
Het beheer van het vermogen van de instelling en de besteding van het vermogen van de instelling
Het vermogen is met name bedoeld om de continuïteit en de kwaliteit van de zorg en van de organisatie te waarborgen.