Nieuws

Bankjescollectief groot succes

Het Bankjescollectief bij De Brecht van zondag 4 september was een groot succes. Bewoonster Rachab was vroeg begonnen om heerlijke kippenvleugelsoep te maken. Andere bewoonsters hielpen mee met de overige voorbereidingen om een gezellig buurthuiskamertje te maken. De participatie van de bewoners was hoog en dat was prachtig om te zien.
Bewoners van De Brecht en buurtbewoners genoten van de soep en de gesprekken. Er was veel belangstelling voor elkaar en het was een mooi gemengd gezelschap met verschillende achtergronden en culturen. De Bankjesambassadrice, Jetlje Nuland, kwam langs met Ali Soeperman uit Chaad. Ali vertelde mooie verhalen uit eigen land terwijl hij ons zijn cocktailsoep inschonk.

Er was ook ruime media aandacht dit keer. Anke Sprakel van Radio Steunkous, een radiozender voor zieken en bedlegerigen, interviewde de bewoners van De Brecht. Het verhaal van de bewoners wordt voor hen een lichtpuntje om hun leed en eenzaamheid wat te verlichten. Anke vond het leuk en bijzonder en zal zeker nog een keer langskomen.
Verder was Zuidoost TV aanwezig. Zij filmden en interviewden de bewoners die voor de camera wilden vertellen over wat er in de buurt speelt en wat ze zouden willen veranderen.

Kortom, het was een fantastische dag en wat de bewoners betreft vindt Bankjesdag heel snel weer plaats. Hier hoeven ze dan niet lang op te wachten want 18 september a.s. sluit het seizoen 2016 met een internationale bankjesdag. In de agenda zetten dus!