Nieuws

Beweegroute

Een speciale beweegroute voor minder valide bewoners in de wijk Venserpolder. Eén van de initiatieven van Hoodlab Venserpolder waar bewoners van RIBW de Brecht in participeren. Het doel van de beweegroute is dat iedereen een laagdrempelige manier krijgt om fysiek actief te zijn zonder daar sportmateriaal voor nodig te hebben.

Samen met deze groep bestaande uit bewoners van De Brecht, ouderencentrum De Venser, en enkele buurtgroepen, hebben ze een route helemaal afgestemd op de behoeftes van deze groep buurtbewoners. Langs deze route komen bordjes waar oefeningen op zijn geprint.

De geprinte bordjes moesten ook een kleur krijgen. Samen met Leon, Cesanne en Tommy, stagiairs van Hoodlab Venserpolder, hebben onze bewoners de houten bordjes van de Beweegroute een kleurtje gegeven. De keuze was tussen rood en blauw. Rood was uiteindelijk de voorkeur van onze bewoners Herman en Marco. Lekker opvallend.

Een spuitbus, koffie en thee en wat gezonde en minder gezonde snacks maakten het een gezellige middag met een goed resultaat. Niet alleen waren de bordjes goed gelukt, ook ontstond er op het afdekplastic een prachtig kunstwerk. Leon en Cezanne namen het mee om te kijken waar ze het kunnen ophangen.

De bordjes krijgen natuurlijk een mooi plekje op verschillende plekken van de Beweegroute in de wijk Venserpolder.