Nieuws

Bliksemstage JINC bij de Brecht

Donderdag 14 januari zijn er weer 9 middelbare scholieren( 2e klas VMBO B/K) langs geweest op Volksbondlocatie De Brecht voor een snuffelstage van JINC.
JINC helpt jongeren van 8 tot en met 16 jaar op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt: door beroepsoriëntatie op de werkvloer, het aanleren van (sociale) vaardigheden en het aanbieden van workshops over ondernemerschap. JINC vindt dat elk kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, ook als het opgroeit in een omgeving met minder voorbeelden en rolmodellen om zich aan op te trekken.

Bij de Brecht kregen de scholieren informatie over de cliënten, de Brecht, de diverse werkzaamheden en het doel. Hierna heeft Herman, een bewoner, een rondleiding door het pand gegeven en een andere bewoner, Ronald, vertelde over de activiteitenbegeleiding. Daarna konden de leerlingen de kennis in praktijk brengen door een presentatie te maken met gebruik van hun smartphones. En daar waren zij maar al te blij mee. Per groepje hadden de leerlingen een onderwerp die zij aan elkaar gingen presenteren.

Hoewel het een uitdaging is om deze kinderen betrokken en geïnteresseerd te houden is de dag prima verlopen.