Nieuws

Brechtbankje 17 september: het mooiste wat er is!

Zondag 17 september was het zover: een nieuwe editie van het Bankjescollectief in A’dam Zuidoost. Dat het Bankjescollectief ooit is opgezet vanuit de gedachte dat bankjes in de openbare ruimte een mooie manier is om buurtbewoners meer met elkaar te verbinden, kennen we wel uit onze ervaring.

De dag ervoor begonnen Rachab en William al met alle voorbereidingen: pindasoep maken en worteltaart. Richard, Rashied, Herman, Henry O. en Mohamed S. hebben het inrichten van het Brecht-bankje volledig op zich genomen. De bewoners deden gewoon de rest. Het eindresultaat mocht er zeker wezen. Het samenspel werd losser en de sfeer onder de bewoners was er een van alles of niets. Cees kwam beneden met zijn dwarsfluit en hij begon ons te vermaken met zijn muziek. Hij kreeg hiervoor een groot applaus en felicitaties.

In de loop van de middag kwamen de buren even buurten bij ons bankje. Eva, Adele, Heidi, Hans, Roel, Dennis en zijn vrouw waren present. Ook trouwe klanten van onze 2e hands kledingwinkel Le Boulevard du Brecht hebben ons vereerd met hun aanwezigheid.

Vanuit de organisatie Bankjescollectief kwamen een aantal mensen bij ons langs, te weten, Saskia Bosnie en Renu Jarbandhan en de fotograaf Jarold. Onze topper en bekende dj Frank was  ook van de partij. Hij kwam niet alleen om ons te entertainen, maar hij hoopte ons te verrassen met leuke nieuwe nummers uit zijn repertoire. Zijn vrouw Maria en zijn schoonmoeder waren ook present.

Daarnaast trok er stoepvertier langs ons bankje zoals het muzikale rap duo Yve en Anthony. Samen speelden ze een aantal leuke nummers. Herman houdt zelf ook erg van rappen en zingen, dus hij vond het leuk dat hij mee mocht doen met de jongens. Herman zien zingen en rappen was het hoogtepunt, maar ook wegens het tijdstip het omslagpunt; het moment waarop het rap-duo Yve en Anthony vaarwel moest zeggen. Het optreden van het rap-duo met Herman erbij was ongelooflijk. Dat vond iedereen. Rachab kreeg veel complimenten van iedereen voor de heerlijke pindasoep en de lekkere worteltaart. De zon straalde en de opkomst van buurtbewoners zowel als van de Brechtbewoners oversteeg alle verwachtingen, en daardoor werd het een groot buurtfeest. Het was er een om nooit te vergeten. De bewoners en buurtbewoners hebben genoten.