Nieuws

Brechtbankje: pindasoep op de stoep!

Dit jaar opende het grootste openluchtcafé ter wereld in het eerste weekend van juli, Bankjesdag! Ja, het hele weekend en het was een enorme succes.

Zaterdag waren de bewoners al vroeg gestart om heerlijke tapas te maken en op zondag maakte Brecht-bewoonster Rachab heerlijke pindasoep. Andere bewoners hadden zich ontfermd over de voorbereidingen om een sfeervolle en comfortabele buurthuismaker te creëren. Op beide dagen werd de stoep omgetoverd tot een zeer sfeervolle en gezellige huiskamercafé. De samenwerking met en participatie van de Brecht-bewoners was essentieel om alles zo goed mogelijk te kunnen laten realiseren.
Het Brechtbankje werd op beide dagen druk bezocht door bekende maar ook onbekende buurtbewoners. Er zijn gedurende beide dagen veel nieuwe contacten opgedaan en leuke en interessante gesprekken gevoerd. De ontmoeting met de Bankjescollectief coördinator was ook een plezierige en verrassende belevenis.

Bewoners en begeleiders van de Brecht, buurtbewoners en andere genodigden hebben met volle teugen genoten van elkaars aanwezigheid, het eten en de bijzondere gesprekken. Hiermee mogen we concluderen dat we ons doel hebben bereikt. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Wij bedanken iedereen die hieraan heeft bijgedragen.