Nieuws

Burendag 2015 op de Brecht

Na maanden van brainstormen en voorbereiding door de activiteitenbegeleiders, met ondersteuning van de hospitality medewerkers en de bewoners van de Brecht was het zondag 27 september dan zover: Burendag bij de Brecht.

Een dag waarop bewoners van de Brecht en buurtbewoners elkaar op een andere, ontspannen wijze kunnen ontmoeten. Op de buurtontmoetingsplaats was van alles te beleven voor jong en oud. Tussen de middag werd er een heerlijke lunch verzorgd voor alle aanwezigen. De tafels zaten vol met eters, geen stoel onbezet en het eten was erg lekker.

Tijdens de lunch hebben een voorstelrondje gedaan zodat men met elkaar kon kennismaken. Tijdens deze Burendag waren er kinderen die voor het eerst deelnamen aan deze activiteit. Daarnaast waren er bekende buurtbewoners die al vaker aanwezig waren geweest. Vervolgens werd er ter ontspanning het “kennismakingsspel” gespeeld. De ontmoeting en interactie tussen de kinderen en de bewoners van de Brecht (twee generaties in contact met elkaar) was bijzonder te noemen.

Na de lunch gingen de buurtkinderen en bewoners creatief aan de slag: schminken en boomslingers maken. Niet alleen de buurtkinderen maar ook sommige cliënten wilden graag door onze super kunstenares Madzy geschminkt worden. De kinderen, medewerkers en bewoners van de Brecht waren daarnaast lekker bezig met knippen en plakken. Er werden prachtige boomslingers gemaakt om de bomen te versieren. De kinderen en bewoners genoten met volle teugen van de gezellige sfeer en van de vele activiteiten.

Rachab (onze culinaire kunstenares en bewoonster bij De Brecht) heeft tijdens Burendag alle gasten heerlijk verwend met haar favoriete gerecht waar ze zo trots op is: Saoto soep! Zowel kinderen als bewoners zaten heerlijk te smullen van haar soep.

Verrassing : er werd door de buurtkinderen een bezoekje gebracht aan de moestuin. Alle prei uit de moestuin werd samen met de kinderen ter plekke geoogst en handmatig schoon gemaakt. Wat een enthousiasme! Al met al was Burendag 2015 zeer geslaagd!