Buurtkamer De Moddermolen

Verscholen in de Zuiderkerkbuurt ligt Buurtkamer De Moddermolen. Een veilige en warme plek waar iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Waar ze anderen kunnen leren kennen en samen aan diverse creatieve en leerzame activiteiten deel kunnen nemen.

In Buurtkamer De Moddermolen staan ontdekken, samenzijn en het stimuleren van creativiteit centraal. Onze activiteiten nodigen uit om je creatief uit te drukken. Iedereen kan meedoen, nieuwe dingen én van elkaar leren, en lekker en betaalbaar eten (óf zelf klaarmaken). Waar nodig biedt ons team een luisterend oor en een helpende hand, bijvoorbeeld bij het opzetten van buurtinitiatieven.

Buurtkamer De Moddermolen is geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00-17:00 uur. Koffie en thee staan altijd klaar!

Verbinden, empoweren en ontplooien

Onze missie luidt: Mensen verbinden, empoweren en ontplooien door een community te bouwen die naar elkaar omkijkt, elkaar verder brengt en eigen creativiteit stimuleert.

Dit houdt in dat onze buurtkamer ook een plek is voor diegenen die, door uiteenlopende redenen, niet gemakkelijk verbinding vinden in de samenleving. Bijvoorbeeld deelnemers van Volksbond Streetcornerwork, vinden in Buurtkamer De Moddermolen een plek waar ze zich kunnen verbinden met anderen, zich kunnen versterken en zichzelf kunnen ontplooien zodat ze volwaardig deel kunnen nemen in de samenleving.

Voor hen is Buurtkamer De Moddermolen een steunpunt. Een plek om onder de mensen te zijn wanneer het eigen sociale netwerk beperkt is om te voorkomen dat zij terugvallen en daarvoor intensievere ondersteuning nodig hebben of zelfs niet meer thuis kunnen wonen. Bovenal is de buurtkamer voor hen een plek waar je mag zijn wie bent én tegelijkertijd jezelf kunt ontwikkelen. Door te ontdekken waar jij blij van wordt, vooral via creatieve expressie.

Van uitvalsbasis naar Buurtkamer

Sinds jaren is Moddermolenstraat 26 uitvalbasis voor de mannen en vrouwen van de Workforce van Volksbond Streetcornerwork. Na een uitgebreide opknapbeurt is de locatie nu een plek waar we onze missie kunnen nastreven.

Buurtkamer De Moddermolen is altijd op zoek naar mensen met creatieve en verbindende ideeën om te ondersteunen onze missie na te streven. Mensen die, samen met ons, willen bouwen aan een community voor mensen die naar elkaar omkijkt, elkaar verder brengt en eigen creativiteit stimuleert. Als vrijwilliger of door gebruik te maken van onze faciliteiten om eigen hobby of idee samen met onze bezoekers tot leven te brengen. In onze gezellige huiskamer, creatieve ruimte of goed uitgeruste keuken. Of in een rustigere ruimte die te gebruiken is voor computerlessen, vergaderingen of andere meetings. Er kan veel!

Vijf pijlers

Naast gezelligheid, bieden wij activiteiten om de zelfredzaamheid en ontplooiing van onze bezoekers te vergroten. Onze activiteiten zijn onder te verdelen onder vijf pijlers:

● Doen: actief bezig zijn bijvoorbeeld via creatieve activiteiten, maaltijdbereiding, productiewerk.
● Ontwikkelen: educatieve activiteiten bijvoorbeeld computerles, gitaarles, taalles.
● Geven: het delen van ervaringen en helpen in de buurt, bijvoorbeeld via praatgroepen, klusjes in de buurt.
● Bewustwording: aandacht voor body, mind en soul, bijvoorbeeld via meditatie, yoga of een goed gesprek over filosofie of geluk.
● Samenredzaamheid: onderdeel uitmaken van de community van Buurtkamer De Moddermolen, bijvoorbeeld aan de koffietafel of bij het delen van een maaltijd.

Contact en informatie

Meer weten? Kom langs tijdens openingstijden en ga in gesprek met ons team of mail naar demoddermolen@vbscw.nl.

Weekrooster activiteiten

Maandag

9:00 – 12:00: Inloop met koffie & thee
9:00 – 13:00: Trajectbegeleiding met Sharon
10:30 – 11:30: Vrouwengroep met Madzy
12:00 – 13:00: lunch “Wat de pot schaft” (tegen kleine vergoeding)
17:30 – 19:00: Kook & eetclub De Moddermolen (€5,- inschrijven vóór 12:00 via intekenlijst of mail. Of help mee koken en eet gratis mee.)

Dinsdag

9:00 – 12:00: Inloop met koffie & thee
10:00 – 15:00: Phing Things maken met Gert-Jan
13:00 – 15:30: Living Art Gallery Amsterdam
12:00 – 13:00: lunch “Wat de pot schaft” (tegen kleine vergoeding)

Woensdag

9:00 – 12:00: Inloop met koffie & thee
9:30 – 12:00: Koffie met pastoraal medewerker Mark
12:00 – 13:00: lunch “Wat de pot schaft” (tegen kleine vergoeding)
10:30 – 14:00: Kookgroep (help mee de lunch voor te bereiden)

Donderdag

9:00 – 12:00: Inloop met koffie & thee
10:00 – 15:30: Living Art Gallery Amsterdam
10:00 – 15:00: Phing Tings maken
12:00 – 13:00: lunch “Wat de pot schaft” (tegen kleine vergoeding)
10:30 – 11:30: Filosofie (binnenkort! Houd Facebook demoddermolen in de gaten)
15:00 – 18:00: Jongereninloop Don Bosco met Mo

Vrijdag

9:00 – 12:00: Inloop met koffie & thee
10:00 – 12:00: Computerles
10:30 – 11:30: Workshop “Het vinden van geluk”
12:00 – 13:00: lunch “Wat de pot schaft” (tegen kleine vergoeding)
13:00 – 15:00: Computerles

Nieuws

Living Art Gallery Amsterdam (LAGA)

‘LAGA creëert een vrije ruimte waarin sociaal kwetsbare deelnemers uiting kunnen geven aan hun innerlijke verbeeldingswereld, in verschillende creatieve uitingsvormen: schilderen, mozaïeken, schrijven, poëzie, muziek,...
Lees meer