Nieuws

Buurtmoestuin-ontmoeting de Brecht geslaagd

Het was een hele happening; de Buurtmoestuin-Ontmoeting op zaterdag 14 april 2018. De dag werd gestart met een welkomstwoord onder het genot van een kopje koffie. Herman liet een rapnummertje horen. Na een uitgebreide kennismakingen en de koffie is men gestart met de werkzaamheden in de moestuin. Diverse groenten en bloemen zijn door de deelnemers op een speelse en fraaie manier geplant: aardappelen, courgette, ui, chili peper, paprika, aubergine, venkel, rode biet, prei, wortelen, bonen, hortensia’s, zonnebloemen en andere soorten bloemen en kruiden hebben een mooie plek gevonden in onze moestuin.

Gastheer/vrouw waren William, Mo S, Rachab en Herman en alles was uitstekend verzorgd. De koffie bij ontvangst en een geweldige lunch voorbereid door William, Vito en Brenda. Mo el H nam de rol van ambassadeur op zich. Hij was een gedreven ambassadeur. Hij wilde met bijna de helft van de aanwezigen op de foto en wist zijn luisteraars te boeien met zijn verhalen over Marokko. Marco gaf de vrijwilligers van “Serve the city” een rondleiding door het pand. De worteltaart van Rachab kreeg veel aandacht en bewondering. Vrijwilliger James van “Serve the city” kreeg de eer om de taart aan te snijden. Marcel ontfermde zich over de hortensia’s die hij eigenhandig in de plantenbakken heeft geplant.

De activiteit was niet alleen super geslaagd op elke gebied, maar het was wederom een inspirerend podium voor kennis uitwisseling tussen bewoners van de Brecht, buurtbewoners en vrijwilligers. De opkomst was goed. En of nu we een buurtmoestuin ontmoeting organiseren of elkaar spontaan aantreffen op een willekeurig zondag in de moestuin, dit soort initiatieven bevorderen de sociale cohesie in de buurt. Kennis met elkaar uitwisselen, elkaar beter leren kennen, samen zijn en samen werken zijn van belang voor een gezonde groei naar de toekomst. Het is prachtig om te zien hoe elkaars aanwezigheid en betrokkenheid gewaardeerd wordt. Deze buurtmoestuin-ontmoeting is goed geslaagd en alle doelen die we voor deze dag vooraf hadden gesteld zijn behaald. Kortom wij hebben allen maximaal gepresteerd.

Tot slot een dankwoord aan alle vrijwilligers, buurtbewoners, cliënten en collega’s die hebben bijgedragen aan deze activiteit. Hun bijdrage was constructief!