Nieuws

Community art muziekworkshops Conservatorium Amsterdam

Conproj_01Een willekeurig samengestelde groep samen, met plezier, muziek laten maken. Alle deelnemers op hun individuele mogelijkheden aanspreken, ze helpen durven, aansluiten bij hun wensen en inspringen op hun ideeën.

Dat zijn belangrijke leerdoelen voor de vierdejaars studenten van de Opleiding Docent Muziek (ODM) van Conservatorium Amsterdam. Gedurende 10 workshops zijn alle bewoners van RIBW/MO Jan Rebelstraat en RIBW/MO G.J. Scheurleerweg die willen zingen en muziek maken, van harte welkom.

Bij eerdere versies van dit succesvolle project gingen de bewoners naar Conservatorium Amsterdam toe. Om het nog laagdrempeliger te maken en nog meer bewoners de kans te geven deel te nemen, fietsen nu elke donderdagmiddag 2 studenten naar de beide woonlocaties.

Tijdens de workshops werken deelnemers en studenten toe naar een presentatie op 20 november. Ter afsltuiting van dit optreden geven derdejaars studenten een gezongen concert cadeau, met Nederlandstalige liedjes. Een prachtige gelegenheid voor hen om op te treden en om kennis te maken met het resultaat van een project dat hen volgend jaar te wachten staat.

Daniel Heijlligers van de Volksbond Foto&FilmSchool filmpt de workshops en de presentatie op 20 november.