Nieuws

De Brecht Burendag 2017

Burendag bij de Brecht was weer een geslaagd feestje!

Het thema dit jaar was Gezond en Bewegen. In dit kader organiseerden we een sport en spel doe-dag gecombineerd met een rommelruilmarkt.

De dag begon al goed met een stralend zonnetje, de bewoners en buren gingen spontaan mee helpen met de voorbereidingen. Het is zo mooi om te zien hoe we nu deze vruchten plukken van de activering en verzelfstandiging van onze bewoners. Ze pakken zelfstandig taken op en of hebben aan een half woord genoeg om aan de slag te gaan.  We keken dit met trots aan.

Bob en Herman bemanden de rommelmarkt en deden goede zaken. We waren nog maar net begonnen of de 1e kledingstukken van onze 2 hands kledingwinkel, Boulevard du Brecht, waren al verkocht. Een buurtbewoonster ging blij naar huis met een volle boodschappentas met aanwinsten voor haarzelf, haar man en haar (klein)kinderen.

Er waren diverse activiteiten” touwtrekken, badminton, zaklopen, koekhappen, touwtje springen en kickboksen onder begeleiding van een professionele trainer “Charro”. Met name badminton en kickboksen waren een succes.
De buurtkinderen deden ook enthousiast mee met sport en spel en leefden zich ook lekker uit met stoepkrijt en bellenblaaszwaarden. Dit allemaal onder de muzikale ondersteuning van onze vaste vrijwilliger, DJ Frank die de stemming er goed in hield met hits uit de jaren 80-90.
Elke deelnemer kreeg een stempelkaart van bewoner Bob en konden ook bij hem een stempel ophalen bij een voltooid onderdeel. Aan het eind van de dag was er een prijsuitreiking. Alle aanwezigen hebben meer dan 3 onderdelen voltooid en kregen als beloning een rijkelijk gevulde VBSCW-goodiebag. De kinderen kregen een bellenblaassetje.

Na alle inspanning was er goede trek, die werd bevredigd met een gezonde lunch. Bewoonster Rachab had hiervoor speciaal een verse fruitsalade gemaakt, deze was heerlijk.

We kijken allemaal terug op een heerlijke dag. Met dank aan team Brecht voor de goede samenwerking, bewoners van de Brecht voor hun inzet, Jolanda, sport en spel-docente van praktijkschool, De Kolom voor het uitlenen van diverse sportattributen, vrijwilligers Frank, Linda, Dennis, Patrick, Jahmilla en Charro en natuurlijk onze buurtbewoners en vooral de kids, wiens enthousiasme aanstekelijk werkte op ons allemaal.