Nieuws

De Brecht denkt mee aan de toekomst van de ArenaPoort 2030

De ArenaPoort moet de komende jaren een plek worden waar mensen graag wonen, werken en zijn. Waar meer ruimte is voor groen, fietsers, voetgangers en nieuwe voorzieningen voor iedereen.

We werden uitgenodigd uit actief mee te denken en mee te werken aan de toekomst van de ArenaPoort. Op vrijdag 5 juli kon dhr. H.R. als afgevaardigde van de Brecht en als lid van de Kerngroep de Brecht samen met Maria (DG) actief meedoen aan de ArenaPoort Labdagen. De workshop duurde ongeveer 120 minuten in groepjes van 4 personen. In de workshop werd onderzocht hoe volgens ons de ArenaPoort er uit moet zien in de toekomst. We mochten onze denkwijze over de toekomst van de ArenaPoort aan het licht brengen. Dhr. H.R. vertelde tijdens de workshop dat hij graag meer groen en een subtropisch zwembad met een bubbelbad zoals bij Preston Palace wil zien in de toekomst.

Onze wensen en dromen gingen over de vergroening van de ArenaPoort. De integratie van de stad in de natuur en de integratie van de natuur in de stad. Natuur en stad in een perfecte huwelijk en in symbiose met elkaar. Fietspaden die met elkaar verbonden zijn. Meer Palmbomen die zorgen voor schoonheid en allure in de stad. Dhr. H.R. mocht met stenen van LEGO zijn eigen versie van de ArenaPoort bouwen en ontwerpen.

Met onze bijdrage werken we de startnotie uit tot een ontwikkelstrategie ArenaPoort 2030. Dhr. H.R. mocht voor de camera alles over zijn droomstad vertellen aan de gemeente en alles tot in detail zorgvuldig toelichten. Na afloop kreeg dhr. H.R. een VVV cadeau bon t.w.v. 30.- voor zijn waardevolle bijdrage. Dhr. H.R. was mega trots.