Nieuws

De Brecht gaat voor licht, schoonheid en vernieuwing

“En God zei: laat er licht zijn!” En er was licht dus de bewoners van De Brecht volgden de sporen van het licht en maakten een rondvaart door de grachten om het Amsterdam Light Festival te ervaren. En dat niet alleen, zij bezochten een week eerder ook het IJssculpturenfestival in Amsterdam Zuidoost.

De bewoners hadden zich echt verheugd op beide uitjes en ze hadden zich hiervoor warm en netjes aangekleed. Een avond rondlopen in een paradijs vol ijssculpturen was al een bijzondere ervaring maar de rondvaart was ook een fantastische beleving.

Voor de rondvaart namen de bewoners plaats in ‘The Sunshine’, een prachtige salonboot waar maximaal 20 mensen op konden. Varen aan boord van ‘The Sunshine’ was een echte ‘happening’ voor onze cliënten. Het was een sfeervolle, verwarmde salonboot met dimbare verlichting en er waren warme wollen dekens aan boord. De kapitein van de boot vertelde bevlogen over de grachten en de kunstwerken waar de boot langs en onderdoor voer en het was duidelijk merkbaar dat hij zeer goed bekend was met de geschiedenis van Amsterdam en met de getoonde kunstwerken. Tijdens de vaart kon men genieten van warme chocomelk en glühwein. De bewoners hebben van begin tot eind genoten van de uitjes. De beide avonden werden afgesloten met een kopje koffie in een zeer sfeervolle kroeg.