Nieuws

De Brecht viert de liefde op Valentijnsdag!

Na dagen van voorbereiding was het 14 februari 2018 dan eindelijk zover: Valentijnsdag. Het feestelijk programma begon al in de middag en eindigde laat in de avond. Om 14:00 uur begonnen Jesse en Mark met de voorbereidingen. Het restaurant in de Brecht werd omgetoverd tot een mooie kamer waar warmte en licht straalden als de sterke zon op en zomerse dag. De tafels werden bekleed met een rood tafelkleed met op iedere tafel een rode kaars. Het was verrassend om te zien hoe de bewoners zo nauwkeurig letten op kleine details. Want alles moest er perfect uit zien voor de avondmaaltijd.  

Om 17:45 begonnen de bewoners het restaurant binnen te stromen. De bewoners werden direct getrakteerd op een chocolade hartje. Het avondmenu bestond uit pekingeend met groenten en rijst. Eigenlijk was Valentijnsdag al geslaagd, terwijl het nog moest beginnen! En tussen 19:30 en 22:30 uur ging het helemaal los: DJ Maria perste daverende beats uit Youtube. Iedereen mocht zijn favoriete liedje laten horen. De catering werd verzorgd door Rachab en William liep af en aan om iedereen van hapjes te voorzien. Hans Peter was gastheer en droeg zorg voor de drankjes. Rond 22:00 uur maakten de eerste bewoners zich op om verzadigd weer naar hun kamer terug te keren. 

Mocht er nog worden getwijfeld of het Valentijnsfeest wel of niet een succes was, de volgende woorden die van een aantal van de cliënten werden gehoord waren kristalhelder: “vanavond, was de leukste avond ooit Maria”. Niets meer aan toe te voegen.

Rond klokslag 22:00 stroopten Ali, Andro en Marlon de mouwen op om op te ruimen. Alleen, Richard wilde geen eind aan maken aan deze bijzondere dag. Hij wilde de kamer niet verlaten. “Maria, kun je meer nummers van Abba voor mij draaien?” Richard is al een tijd ziek en hunkerde naar leven, liefde en gezelligheid. Zo draaiden we een lied van Abba samen met Erwin, Timothy en Lieke die in het restaurant bleven zitten, De Brecht heeft met succes de liefde bezongen. Een liefde die je mag koesteren, want liefde is de enige magische kracht die alle wonden van de wereld kan doen genezen.