Nieuws

De Volksbond biedt ook nachtopvang.

Na het beëindigen van de Winteropvang in de Valeriuskliniek in maart jl. kwam er een vraag vanuit de Gemeente Amsterdam aan diverse opvanginstanties om met spoed 40 dak- en thuislozen op te nemen die het na het sluiten van de Winteropvang in het reguliere circuit niet zouden gaan redden. De Volksbond reageerde hier snel op en had binnen 1 week 28 opvangplekken gerealiseerd: 20 bij RIBW/MO G.J. Scheurleerweg in Amsterdam Noord en 8 op de Jan Rebelstraat In Amsterdam Nieuw West.

Het unieke aan deze extra opvangcapaciteit is dat mensen hier onbeperkt kunnen overnachten mits ze zich uiteraard aan de regels houden. Bij veel andere opvangplekken kunnen mensen een beperkt aantal nachten in de opvang verblijven. Nachtopvang houdt in dat mensen ’s nachts een verblijfplaats hebben en de nacht dus niet op straat hoeven door te brengen. Ze kunnen na 17.00 uur in de opvang terecht en dienen deze ’s ochtends om 09.00 uur weer te hebben verlaten. Tegen een zeer geringe bijdrage kunnen mensen eten, drinken, douchen en slapen. Iedere ochtend kunnen ze dan ook een lunchpakketje samenstellen om de dag zonder honger door te komen.

Het aanmelden van cliënten voor de nachtopvang gebeurt door een verwijzer. Cliënten dienen tevens een regiobinding te hebben. Momenteel is er een wachtlijst. Bij vragen over de plaatsen, aanmeldingen en wachtlijst kunt u per e-mail contact opnemen met Lilian Starrenburg via lilian.starrenburg@volksbond.nl