Nieuws

Een hartje onder de rien

Bewoners van de woonlocaties werden deze week verrast met een persoonlijk kaartje in hun brievenbus. Hiermee krijgen de bewoner een hartje onder de riem gestoken in deze rare tijd die ook voor hen moeilijk is, maar waar ze zich toch bewonderenswaardig en kranig doorheen slaan.

Joann is blij verrast en draagt haar kaartje met zich mee om het aan iedereen te laten zien.

“Ik vind dit echt wel een leuk kaartje”, zegt Peter met een brede glimlach en hij leest de tekst voor: “Het valt niet mee hè, Hou vol. Je doet het goed!” “Die ga ik echt wel bewaren!”, zegt hij opgewekt.

Roberta Cohen, aquarelkunstenares, gaf gehoor aan een oproep en gaf een doos met 700 ansicht­kaarten cadeau. Op de kaart staat een afbeelding van een van haar aquarellen genaamd “In De Snoepwinkel”.

Het idee was dat bewoners van de locaties een kaartje schreven en deze per locatie uitwisselden.

Het idee was leuk, echter bleek dat veel bewoners op hun kamer zaten en ook niet allemaal schrijfvaardig zijn.

In een tijd dat dagbesteding grotendeels was stilgelegd, bood Living Art Gallery Amsterdam (LAGA) kleinschalig creatieve workshops aan op locatie. Een enkele bewoner wilde graag meedoen, maar iets anders doen dan schilderen. Zij konden hun creatieve schrijftalent inzetten en kaartjes schrijven.

In de afgelopen periode hebben een aantal bewoners èn medewerkers van locatie De Brecht en GJ Scheurleerweg bijna 100 kaartjes beschreven met hoopvolle en lieve woorden.

De kaartjes zijn verzameld en voorzien van een lekker chocolaatje en deze week zijn ze uitgewisseld  tussen de twee locaties.

Dank aan Roberta Cohen, LAGA en alle collega’s en bewoners, die zo spontaan hebben bijgedragen aan het bieden van een momentje geluk aan onze bewoners.