Nieuws

Finse delegatie bezoekt de Volksbond.

Donderdag 7 mei jl. bracht een grote delegatie van de Finse organisatie Finnish Youth Housing Association bezoek aan de Volksbond. Finnish Youth Housing Association houdt zich in Finland bezig met zorg, ondersteuning en huisvesting van jongeren. Eens in de 2 jaar bezoeken zij een ander land om kennis te maken met andere manieren en mogelijkheden in het bieden van zorg, begeleiding en ondersteuning.
De keuze om elkaar te ontmoeten in de jongerenopvanglocatie van de Volksbond aan het Atlantisplein was snel gemaakt en de mensen werden verdeeld in 2 groepen.

Om onze Finse gasten kennis te laten maken met de werkwijze en visie van de Volksbond nam Carlos Lowijs, Manager Zorg binnen de Volksbond, ze mee in de wijze waarop zorg door de Volksbond wordt geleverd en binnen welke kaders dit gebeurt. Men kreeg een rondleiding door de locatie met uitleg over hoe er op de locatie wordt gewerkt alsmede hoe participatie en empowerment in de praktijk worden toegepast.

Voor onze Finse gasten bleek dit een totaal vernieuwende wijze van hulpverlening en manier van werken en uiteraard riep dit veel vragen bij hen op welke door diverse bewoners en medewerkers van het Atlantisplein konden worden beantwoord.

Nadat beide groepen kennis hadden gemaakt met ‘Wonen en Zorg’ trof iedereen elkaar op een zonnig terras alwaar ervaringen werden uitgewisseld en de middag werd afgesloten met een drankje. De mensen van Finnish Youth Housing Association gingen enthousiast en vol inspiratie terug naar Finland met het achterlaten van een open uitnodiging om een volgende keer naar Helsinki te komen om aldaar te kijken hoe zij zorg, ondersteuning en huisvesting bieden.