Foto- & Filmschool

fotofilmschool
De Volksbond heeft een eigen Foto-&Filmschool met een professionele vakdocent. Onze cliënten leren op hun eigen tempo films en foto’s van goede kwaliteit te maken en eigen werk digitaal te bewerken en te monteren. Maar ze leren vooral ook oog te hebben voor de wereld om zich heen.

Blik verruimen

foto en filmschool
Onze cliënten hebben vaak een moeilijk bestaan achter de rug als dakloze. Daarin was alles gericht op overleven. Bij de Foto-&Filmschool leren ze weer goed om zich heen kijken. Naar de anderen èn naar zichzelf. Vakdocent Pino Gorin: “Filmen en fotograferen verruimt letterlijk en figuurlijk je blik, op een positieve manier.”

Leren is doen

Deelnemers bepalen voor een groot deel zelf de lesinhoud. Belangrijkste stelregel is: “Leren is doen”. Dus niet beginnen met veel theorie, maar meteen filmen en fotograferen. Voor cliënten is deelname een zeer zinvolle dagbesteding. Ze leren nieuwe vaardigheden. Zo vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt. En ze maken producten om trots op te zijn.

Werken in opdracht

Deelnemers dragen eigen ideeën aan voor projecten. Daarnaast werken ze regelmatig in opdracht:

  • Cliënten maken op verzoek films over Volksbond-onderwerpen zoals de cliëntenraad en de vrijwilligers.
  • Ze leveren beeldmateriaal voor de website, nieuwsbrieven, brochures en andere publicaties van de Volksbond.
  • Ook zijn er externe opdrachtgevers. Zo maakte de Foto-&Filmschool twee films voor Stadsdeel Centrum, over vrijwilligerswerk en mantelzorg.
  • Gezamenlijke filmproducties met buurtorganisaties. In Amsterdam West met Buurt TV en Het Gewilde Westen. In Nieuw West met Buurt TV Filmbaksel.

Heeft u een opdracht

Wilt u ook laten zien wat uw organisatie doet? Of wilt u een film om te gebruiken bij trainingen en workshops? Heeft u een feestelijke gelegenheid waar u een flashmob wilt laten zien? De Foto- & Filmschool levert een goed product voor een zeer schappelijke prijs. Onze cliënten ervaren officiële opdrachten als een uitdaging.

Informatie en offertes

Meer informatie? Weten wat de Foto- & Filmschool voor uw organisatie kan betekenen?
Bel Pino Gorin op onze locatie Jan Rebelstraat: 088 – 4454100.

Voorbeelden van films, o.a. geproduceerd door de Foto- & Filmschool

Wilt u meer films, o.a. van de Foto- & Filmschool bekijken? Klik hier voor ons eigen Youtube kanaal (of klik hiervoor op het Youtube icoontje boven in de menubalk).

‘Rock en boerenkool’

Ruigoord Conferentie

Benefiiet Posthoornkerk tbv Koffiehuis

Volksbond 10 jaar De Brecht

Samenwerking Stadsboerderij Osdorp en de Jan Rebelstraat succesvol

Volksbond Symposium ‘Denk anders’

Opening Atlantisplein

Expositie Luuk Walschot | de Volksbond, DBP

Opening buurtmoestuin en fietsenproject bij RIBW De Brecht

Bevrijdingsmaaltijd in het DBP van de Volksbond

Daklozendag 2015