Nieuws

Gitaarles in Buurtkamer Kostelijk

Antonio zet zich als vrijwilliger in voor de Volksbond en brengt zijn muziekkennis en enthousiasme over tijdens de gitaarlessen in Buurtkamer Kostelijk en bij het inloopkoor in Buurthuis de Havelaar.

Wat raakt je in het vrijwilligerswerk dat je doet: Doordat ik geruime tijd geleden al gestart ben met het geven van gitaarles bij Buurtkamer Kostelijk werd ik gevraagd om het inloopkoor te begeleiden in Buurthuis de Havelaar met mijn gitaar. Ik krijg al positieve reacties van de mensen die ik gitaarles geef en ik vind het fijn om mijn kennis nu ook te kunnen delen met de inloopkoor.

Waarom is dit vrijwilligerswerk van belang: Muziek is een verbindende factor en de artistieke begeleider kan goed inschatten wat de deelnemer zou willen en kunnen met de muziek. De ruimte bij de Havelaar is zeer geschikt en het is fijn dat we daar gebruik van mogen maken. Bovenal is het enorm leuk dat er een vaste kern is bij het inloopkoor en dat mensen van buiten zich ook aan kunnen melden.

Wat haal je zelf uit het vrijwilligerswerk: Zelf speel ik al 30 jaar gitaar en het spelen geeft mij veel plezier in mijn leven. Ik zoek vooral inspiratie in alle soorten muziek. Daarnaast vind ik het leuk met verschillende mensen in contact te komen en met name dat ze na afloop huiswaarts gaan met een goed gevoel.

Bijzondere ervaringen in het vrijwilligerswerk: De doelgroep is nieuw voor mij en de combinatie van mensen uit de buurt. Het motiveert me wel omdat het onderling goed gaat en de sfeer goed is.