Nieuws

Kerstdiner op de Jan Rebel

Op eerste kerstdag konden alle bewoners van de Jan Rebel genieten van een speciaal 3-gangen menu. De bewoners werden in het zonnetje gezet door de medewerkers van de Volksbond Streetcornerwork, die niet alleen in de keuken stonden maar ook de  bediening voor hun rekening namen. De eetzaal was omgetoverd tot restaurant en de bewoners werden bediend wat tot gevolg had dat iedereen die langs kwam gewoon bleef zitten en zich graag liet bedienen.
Het menu bestond uit een soepje vooraf en als hoofdgerecht hadden de bewoners drie verschillende keuzes. Optie 1 was een portie bami/nasi met kip klaargemaakt door Marga, een echte keukenprinses. Optie 2 was een portie geroosterde kip met aardappelen, sperziebonen en wortelen en optie 3 bestond uit een gehaktbal met aardappelen en groenten of een portie steak met aardappelen en groenten. Deze heerlijke gerechten waren gemaakt door de vrijwilliger ChiChan die al jaren zijn kookkunsten deelt met de bewoners.
Het toetje bestond uit verschillende soorten pudding met icecream en verschillende vruchten. Uiteraard konden de bewoners tussendoor genieten van diverse drankjes.

De sfeer was top en tijdens het diner werd er gezellig met elkaar gebabbeld. We kregen veel complimenten van de bewoners en iedereen heeft genoten van een fantastisch kerstdiner en vooral de bediening is zeker voor herhaling vatbaar!!

Met dank aan de kerngroep die met dit idee is gekomen en de medewerking van de Ambulant zorgbegeleiders, de Hospitality Medewerkers, de Activiteitenbegeleiders en de vrijwilligers van die avond. Zonder hen was dit allemaal niet mogelijk geweest.