Nieuws

Kerstsfeer op de Jan Rebel

Vrijdag 9 december kwamen 8 vrijwilligers van de Fa. Wortell uit Lijnden naar de Volksbondlocatie aan de Jan Rebelstraat om samen met de bewoners de locatie in Kerstsfeer te brengen. Daar werd een heerlijke lunch aan gekoppeld met een ‘Pesto en sperziebonensoep’ met brood. Een verrassende maar overheerlijke combinatie waarvan de bewoners en vrijwilligers zichtbaar volop van genoten.

De door Tuincentrum Osdorp gesponsorde 3,5 !!!! meter hoge Kerstboom werd door vrijwilligers en bewoners samen behangen met mooie Kerstballen, slingers, piek en lampjes. Ook de hal, receptie, trap, recreatiezaal en eetzaal werden betoverend mooi met kerstversiering opgetuigd. Vooral de vele lampjes en lichtversieringen geven het huis een warme sfeer.

De vrijwilligers hadden tussendoor ook mooie contacten en gesprekken met  bewoners, die tijdens de activiteiten open en uitgebreid vertelden over hun leven, het leven in de Jan Rebel en over hun toekomst. Enkele bewoners lieten vol trots hun eigen kamer zien. De vrijwilligers gaven later aan dat zij geraakt, onder de indruk en soms zelfs ontroerd waren door de openheid en de persoonlijke verhalen van de bewoners.

Vrijwilligers van de Fa Wortell en Serve the City (de organisator van deze dag) nogmaals enorm bedankt, mede namens de bewoners van de Jan Rebel, voor deze mooie, warme en inspirerende dag.