Koffiehuis en Tweedehandskledingwinkel

Het koffiehuis in de Haarlemmerstraat is een zéér laagdrempelige inloopvoorziening. Juist mensen die vaak nergens anders meer terecht kunnen, zijn hier welkom. Al meer dan tien jaar is het een gastvrije thuishaven voor alle dak- en thuislozen. Ze kunnen elkaar ontmoeten, goedkoop eten en drinken of even tot rust komen.
Pal naast het koffiehuis is de tweedehandskledingwinkel van de Volksbond gevestigd. Leden van de doelgroep helpen bij het runnen van beide zaken. Dat doen ze samen met een grote (vaak vaste) groep vrijwilligers. Overigens staat de deur op beide locaties open voor iedereen. Elke geïnteresseerde is van harte welkom. Maak kennis met dit unieke sociale project!

Gastvrij koffiehuis

Ben je dak- of thuisloos? Dan kun je een ledenpas aanvragen. Het maakt niet uit welke nationaliteit je hebt en of je legaal bent of illegaal. Behalve goedkoop eten en drinken, kun je als bezoeker ook advies krijgen of hulp bij het benaderen van instanties. Wie dat wil, kan zich ook nuttig maken als vrijwilliger, bijvoorbeeld achter de bar. Ook is er een veegploeg van bezoekers en andere vrijwilligers, de “Haarlemmer Helden”. Zij doen schoonmaak- en onderhoudsklussen in de Haarlemmerstraat en omgeving.

Tweedehandskledingwinkel

De winkel is een begrip in de buurt. Buurtbewoners leveren er kleding in en doen er inkopen. Maar ze verrichten ook allerlei werkzaamheden, samen met vrijwilligers uit de doelgroep. Dat varieert van kleding sorteren en verstellen tot klanten bedienen.
Voor pashouders van het koffiehuis heeft de winkel een speciale service. Zij kunnen er op maandag en vrijdag gratis vuile kleding inruilen voor schone. Andere dagen is het mogelijk tegen zeer lage prijzen kleding aan te schaffen.

Nieuws

Homeless Extras wint prijs!

Het castingbureau voor dakloze figuranten, Homeless Extras, heeft onlangs op het Festival of European Creativity ‘Eurobest 2016’ in Rome een prijs gewonnen (Bronze Eurobest)! Homeless...
Lees meer

Agenda Koffiehuis en Tweedehands kledingwinkel

Uw steun is nodig

Help deze twee unieke locaties om te overleven! De gemeentelijke subsidie is onlangs stopgezet. Daarom moet het koffiehuis zelfvoorzienend worden. Van buurtbewoners en winkeliers krijgen we al veel steun. Nieuwe initiatieven moeten extra inkomsten gaan opleveren (fietsenreparatie voor de buurt, boodschappen bezorgen). Maar we kunnen niet zonder extra hulp. Uw inzet is van harte welkom, in welke vorm dan ook (giften, sponsoring, vrijwilligerswerk, etc).

Steun ons!