Nieuws

Kookgroep De Brecht

Dat Volksbondlocatie De Brecht een vaste kookgroep heeft die voor de hele woongroep (28 man) kookt, is op zich niets nieuws. Wat wel bijzonder is, is dat de koks (die zelf ooit als intensief begeleide kookgroep begonnen) nu zo zijn gegroeid dat ze niet alleen voor de woongroep koken maar ook hun kennis overdragen. Onlangs stonden 4 man in de keuken waarvan 1 bewoner voor het eerst aanwezig was. Nadat deze laatste geïnformeerd was over het hygiène- en veiligheidsprotocol kon hij worden overgelaten aan de bekwame handen van zijn collega-koks. Het was echt mooi om te zien hoe deze hem ‘begeleidden’. De nieuwe bewoner vond het zo een leuke ervaring dat hij nu zelf wel 2x in de week wil meekoken!
Vorig jaar is er geïnvesteerd in wat professioneler gereedschap en schorten voor de koks. Dit verhoogde de kookvreugde van de groep.

De kookgroep kookt inmiddels niet alleen voor de bewoners van De Brecht maar ook voor de mensen van Workforce (dagbestedingsactiviteiten voor OGGZ cliënten van Streetcornerwork). Hier koken ze nu 1x per week voor 8 personen. De deelnemers van Workforce zijn erg te spreken over het eten en de collega’s zijn erg te spreken over de samenwerking. Een van de deelnemers van Workforce heeft al aangegeven interesse te hebben om te koken voor zijn groep.