Nieuws

Kunstveiling 18 februari a.s.

Sinds 28 januari jl. tonen bewoners van de ‘regionale instelling voor beschermd wonen’ van de Volksbond hun kunstwerken aan de buitenwereld. Dit alles vind plaats op de locatie van broedplaats en buurthuis De Modestraat, http://www.broedstraten.nl/modestraat op het Buikslotermeerplein, Amsterdam Noord.

Het werk van de expositie komt voort uit de verzamelde werken van het dagbestedingsprogramma 2015, dat in samenwerking met Proeftuin de Luwte, Gemeente Amsterdam en de Volksbond elke week vorm wordt gegeven in Noord.

De expositie wordt op donderdag 18 februari van 16.00 tot 19.00 uur feestelijk afgesloten met een spectaculaire veiling waar het werk aan de hoogste bieder meegegeven wordt, zodat het ingezamelde geld in 2016 besteed kan worden aan materialen voor nieuwe projecten en inspirerende uitjes voor de bewoners. Naast schilderijen, tekeningen en sculpturen zullen tevens handgemaakte gebruiksvoorwerpen geveild worden zoals poefjes, lampjes en een fiets waarbij het materiaal gerecycled en geupcycled is. Ook de ‘Dagwacht’, gemaakt met en door onze bewoners zoals hier op de foto te zien is, is te koop!

Datum: zondag 28 februari
Tijd: van 14.00 – 16.00 uur
Locatie: De Modestraat, Buikslotermeerplein 15-17 & 21 in Amsterdam Noord