Nieuws

Laatste fase tuinmeubilair De Brecht gereed

Het tuinmeubilairproject op woonlocatie De Brecht is afgerond. Fase 1 startte op de NLDoet vrijwilligersdag. Fase 2 vond op 23 maart jl. plaats. Zoals elk jaar kwamen studenten via de organisatie Jinc op De Brecht hun snuffelstage doen. Dit jaar kwamen er 9 studenten van de 1e klas VMBO van College de Meer in Amsterdam Oost. Nadat ze een rondleiding hadden gekregen en een carrièrespel hadden gespeeld wilden ze maar wat graag helpen. Samen met bewoners hebben ze de eerste kleurlaag verf aangebracht. Ze vonden dit enorm leuk om te doen. Aan het eind van de stage gaven de studenten aan dat ze het eerst wat spannend vonden om met de bewoners van De Brecht in contact te komen maar aan het eind hadden ze geconstateerd dat de bewoners ‘gewone’ mensen waren. Één studente zag zelfs een carrière in de zorg wel zitten. Hoe mooi is dat?!

Toen de verf eenmaal droog was, bleek een 2e kleurlaag nodig om het geheel goed af te werken. Een derde dag hebben we hieraan besteed, samen met 2 bewoners. Men wilde het project mooi afronden. Het zonnetje werkte alle 3 de dagen mee, zodat het een heerlijke lenteklus was en men in de buitenlucht aan de gang kon. Nog voordat de verf droog was, kwamen andere bewoners al bewonderend kijken. De reacties waren met name: ‘mooi, vrolijk, ik word er blij van’.

Met dank aan Akzo Nobel, Het Oranje Fonds, Serve the City vrijwilligers, buurtbewoners, studenten van College de Meer, bewoners en medewerkers van de Brecht. Laat de zomer nu maar komen!