Nieuws

Nuon vrijwilligersdag bij Volksbondlocatie Jan Rebel

Begin dit jaar benaderde NUON de Volksbondlocatie aan de Jan Rebelstraat daar zij een bestemming zocht voor hun vrijwilligersdag en NUON vroeg zich af of de Volksbondlocatie hun hierbij kon helpen. Maar liefst 30 medewerkers van de afdeling Business Area Wind zouden aan de vrijwilligersdag meedoen en de locatie mocht zelf een invulling van de dag kiezen.

Nu was de locatie al langer bezig met het aanbrengen van meer kleur op de locatie om de boel op te fleuren en gedacht werd aan het maken en plaatsen van verticale tuinen. Dit omdat planten en bloemen in potten en bakken op het terras veelal als afvalbakken gebruikt werden en hoe mooi zou het zijn wanneer vrijwilligers en bewoners samen aan de slag konden gaan om iets neer te zetten waar iedereen voor langere tijd plezier aan zou beleven en trots op zou kunnen zijn. NUON vond dit een mooi project en was ook bereid dit proces te sponsoren. Omdat er 30 vrijwilligers zouden komen werd het project uitgebreid met een grote schoonmaak van de entree van de Jan Rebel en het schilderen van nieuwe plantenbakken en bankjes voor de nieuwe binnenplaats van de herstartstudio’s. De middag zou worden afgesloten met een grote BBQ en linzensoep voor iedereen.

Op donderdag 9 juni kwamen de 30 NUON medewerkers naar de locatie. Hier werden ze welkom geheten, kregen ze uitleg over de organisatie en de locatie en werden vervolgens in groepen opgedeeld waar ook bewoners van de locatie aan werden gekoppeld. Sommige bewoners hadden zich al weken in het project verdiept en gaven de vrijwilligers instructies hoe ze iets moesten doen. Er ontstonden veel mooie contacten en er vonden vele levendige gesprekken tussen vrijwilligers en bewoners plaats. De sfeer was enorm positief, het weer was schitterend, de boel werd flink ‘opgefleurd’ en de afsluitende BBQ was geweldig!.

Nuon bedankt en hopelijk tot een volgende keer!