Nieuws

Oliebollen bakken op de Jan Rebelstraat

Een groep van 15 vrolijke vrienden uit het Gooi kwam op oudjaarsochtend olliebollen en appelflappen bakken voor de bewoners op de Jan rebelstraat.

Deze energieke mannen zijn allen vrienden van elkaar en doen al 31 jaar lang een activiteit op oudjaarsdag. Olav had dit jaar de leiding en verraste zijn vrienden een half uur voor aankomst met de locatie en het doel van de dag. Dit jaar wilden zij iets betekenen voor een ander en meldden zich aan bij ‘Amsterdam helpt’ die de mannen koppelden aan de Volksbond op de locatie Jan Rebelstraat.

In alle vroegte begonnen we met een goeie kop koffie met koek en een goed ‘huiskamergesprek’ waarna bewoner Ron Tjerks het gezelschap meenam voor een rondleiding en een bezoek op zijn gezellige kamer.

Olav had alles in strakke organisatie en had zijn plan getrokken… terwijl de helft van de vrienden zich inzette in de keuken om heerlijke olliebollen en appelflappen te bakken, vermaakte de andere helft zich met de bewoners onder het genot van een potje sjoelen, biljart en tafeltennis. Er ontstonden leuke en wederzijds gewaardeerde gesprekken tussen bewoners en de vrienden.

De 4 schalen vol met heerlijk verse bollen en flappen werden zeer gewaardeerd door de bewoners. Tijdens het afscheid nemen was er ook nog een verassing, een envelop met een bijdrage voor iets leuks of nuttigs voor de bewoners van de Jan rebel. Het activiteitenteam zal samen met de bewoners hier iets van doen of aanschaffen.

Mannen… heel hartelijk bedankt namens alle bewoners!!