Nieuws

Open dag herstartstudio’s Dolhaantjestraat

Woensdag 5 april was het dan eindelijk zover: de open dag van de herstartstudio’s aan de Dolhaantjestraat in Geuzenveld. Het oude Schippersinternaat is een prachtig pand geworden waarin 64 herstartstudio’s zijn gebouwd. Dit zijn studio’s voor cliënten in de Maatschappelijke Opvang & Beschermd Wonen die toe zijn aan een volgende stap of nog even willen oefenen met zelfstandig wonen. Het zijn zelfstandige woningen met eigen voordeur en huisnummer waar cliënten 2 jaar kunnen wonen en ambulante begeleiding ontvangen van de Ambulante Zorg Medewerkers van de Volksbond.

De opkomst was hoog. Maar liefst 35 cliënten die op de wachtlijst staan voor een herstartstudio kwamen een kijkje nemen en gaven hun voorkeur voor een studio op. Alle cliënten gaven aan dat de studio’s er mooi uitzagen, mooier dan ze hadden verwacht. Ook vonden ze de studio’s ruim en licht en ze kunnen niet wachten tot ze erin mogen trekken. Vanaf 18 april zullen de eerste cliënten de sleutel overhandigd krijgen.

Naast de cliënten kwamen er ook veel collega’s van de Volksbond kijken en van andere instellingen zoals Cordaan, Heerenzorg, Leger des Heils, HVO Querido en trajecthouders van de Centrale Toegang. Ook buurtbewoners waren speciaal uitgenodigd om te komen kijken en vooral ook om uitleg en informatie te krijgen over de doelgroep en de Volksbond.

Het was een prachtige middag!