Raad van Toezicht

Philippe de Jong
Voorzitter Raad van Toezicht

Graag stel ik mij aan u voor. Ik studeerde Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en Sociologie in Utrecht. Na afronding hiervan was ik werkzaam in diverse functies in de (forensische) zorg. Aansluitend stapte ik over naar de rijksoverheid, waar ik in mijn laatste functie (mede)verantwoordelijk was voor de inkoop van (forensische) zorg. Vanaf 2010 ben ik partner en eigenaar van Aardoom & de Jong en YEPP, een adviesbureau en leiderschapsprogramma gericht op het publieke domein.
Ik vind het zeer belangrijk dat mensen die kwetsbaar zijn onze steun krijgen. Uitgaan van ieders talenten is hierbij van onschatbare waarde. Ik wil hier met veel passie en energie mijn bijdrage aan leveren.

Marieke van den Berg
Penningmeester Raad van Toezicht

Marieke van den Berg foto

Sinds 2 jaar ben ik werkzaam bij de William Schrikker Groep als Sr. P&O Adviseur. Daarvoor heb ik 3,5 jaar bij PGGM gewerkt. PGGM heeft een afdeling die HR-adviezen geeft aan instellingen in Zorg en Welzijn. Ik hield mij daar vooral bezig met reorganisaties en sociale plannen, strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid. Lees meer…..

Meltem Kaya
Lid Raad van Toezicht

Sinds 1 januari 2019 ben ik lid van de Raad van Toezicht van Volksbond Streetcornerwork. Ik ben zelfstandig adviseur & interim-manager in de publieke sector. Daarvoor ben ik werkzaam geweest als directeur van een geboortekliniek, was ik gemeenteraadslid in Amsterdam en werkte ik bij de Nederlandse Zorgautoriteit op het gebied van de bekostiging en toezicht van de langdurige zorg en hield ik me ook bezig met dossiers op het gebied van strategie.

Volksbond Streetcornerwork had mijn hart als raadslid al gestolen toen we samenwerkten aan een initiatief op het gebied van dak- en thuisloze jongeren. Ik vind het dan ook een grote eer dat ik dat werk vanuit een ander perspectief kan voortzetten. Amsterdam is een prachtige stad die veel te bieden heeft. Maar helaas kan lang niet iedereen mee in de welvaart van de stad. Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig en dan mogen we blij zijn met organisaties zoals Volksbond Streetcornerwork.

Robert Flos
Lid Raad van Toezicht

In maart 2017 ben ik met veel enthousiasme aangetreden als lid Raad van Toezicht bij de Volksbond Streetcornerwork. Ik woon samen met mijn vriend in Amsterdam Oud-West. Mijn ‘bouwjaar’ is 1968. Sinds juni 2016 werk ik bij het Actiecentrum Veiligheid en Zorg (zeg maar het Veiligheidshuis van de regio Amsterdam) als projectleider voor jongvolwassen stelselmatige daders. Lees meer….

Theo van Ooi
Lid Raad van Toezicht

Theo van Ooi

Maart 2018 ben ik voorgedragen als lid van de Raad van Toezicht van Stichting Volksbond Streetcornerwork op bindende voordracht van de cliëntenraad. Een hele eer.

Ik ben werkzaam in de zorg sinds 1980 in verschillende rollen en functies. Na een ingrijpend life-event in de jaren negentig heb ik bewust gekozen voor een rol in behartiging van cliëntenbelangen in zorg. Aanvankelijk in de GGz en Maatschappelijk Opvang. Later zijn Jeugdzorg, Forensische psychiatrie, vrouwenopvang en ouderenzorg daar bij gekomen.  Lees meer….

Monique Brewster
Lid Raad van Toezicht

Monique Brewster

Ik stel mij graag voor als lid Raad van Toezicht van de Volksbond Streetcornerwork. Mijn naam is Monique Brewster. Ik woon met mijn gezin in Amsterdam en ik werk nu als directeur bij een kleine woningcorporatie in Leusden na bijna twintig jaar bij Amsterdamse corporaties gewerkt te hebben waarvan het grootste deel tijdens de vernieuwingsoperatie in de Bijlmermeer. Lees meer….

Mark Wouters
Lid Raad van Toezicht

Na een 15-jarige financiële loopbaan bij een biermultinational, werk ik inmiddels alweer een aantal jaar in de jeugdzorg aan de financiële transitie van subsidie naar contractpartij voor gemeenten. Ik heb dit vanaf het begin als een avontuur beleefd, meestal spannend, soms ingewikkeld. Spannend omdat er veel moest gebeuren om simpelweg als stichting te overleven. Ingewikkeld omdat de bedrijfsvoering anders is dan ik gewend was.

Inmiddels heb ik de jeugdzorg goed leren kennen en hebben de kinderen hebben me definitief in het hart gegrepen, het weerstandsvermogen om weer op te staan, de pech waar je wieg heeft gestaan. De casuïstiek heeft een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Wat dat betreft ben ik dankbaar en heeft het me persoonlijk verrijkt een wereld te hebben leren kennen, waarvan ik (te) lange tijd geen idee had dat die bestond en zo groot was. Ook de dagelijkse praktijk bij de Volksbond Streetcornerwork is indrukwekkend met grote uitdagingen, graag wil ik waar mogelijk met financiële expertise een bijdrage leveren de ambities van Volksbond Streetcornerwork voor haar cliënten te realiseren.