Nieuws

RIBW de Brecht doet mee met NLdoet

Op zaterdag 10 maart, hebben een 16-tal mensen zich vanaf 10:00 t/m 15:30 uur geweldig ingezet om de moestuin zomerklaar te maken.

Emma Ross, Burcu Ozgen, Zeynep Tillem, Salis Tillem en James O’Connor (vrijwilligers aangemeld via Serve the City), Herman, Rachab, Marco en Mohamed H. (Bewoners van de Brecht), Eugenie Quartier en Frank Wolkers (Buurtbewoners), Diana Balaban (vrijwilliger aangemeld via Venzo), Adri Krahmer en Suzej te Kolste (vrijwilligers aangemeld via NLdoet klus) hebben met ondersteuning van Maria en Ronald de volgende klussen uitgevoerd:

  • Het grindpad naar de moestuin grondig schoongemaakt; onkruid en groene aanslag uit de bestrating aan beide zijkanten van het pad verwijderd.
  • De vijver vrij gemaakt van onkruid en vuil. Water ververst.
  • Alle onkruidgroei op elk perceel gewied.
  • Bio compost en potgrond in de grond gebracht.
  • De schutting van de moestuin gecontroleerd en waar nodig gerepareerd.
  • Onkruid binnen en rondom de moestuin gewied en elk perceel omgespit.

Verder zijn allerlei kleine klusjes die we onderweg tegenkwamen uitgevoerd, zodat onze moestuin er weer tegen aan kan als de zomer in volle hevigheid losbarst.

We hebben in de afgelopen jaren meermalen NLdoet klusdagen meegemaakt, maar we zagen met bewondering en voldoening de mensen bezig vandaag met een enorme drive. Suzej te Kolste, een ervaren hovenier gaf ons tips, advies en instructies in de kunst van het tuineren. Zijn bijdrage en deelname vandaag was een bijzondere toegevoegde waarde. Alle vrijwilligers hebben ons beloofd binnenkort een bezoek aan de Brecht te willen brengen, wanneer de moestuin al in volle bloei is. Dit was een leuke  klus waarbij hard werken en gezelligheid hand in hand ging.

Rachab heeft alle klussers beloond met haar Surinaamse bojo. Alle hardwerkers werden in de watten gelegd met een heerlijk lunch, verzorgd door collega’s Danielle en Sacha. Mohamed el Hamrani verraste ons allemaal en nam een zeer harde taak op zich; het opruimen van alle hondenpop uit de binnentuin. Herman was een zeer fijne gastheer en als Kerngroeplid van de Brecht informeerde hij de vrijwilligers op een professionele manier over de missie, visie en doel achter de Volksbond  & Streetcornerwork als organisatie.

Er was vandaag ruimte en gelegenheid genoeg voor nieuwe kennismakingen, spannende gesprekken, verrassende momenten en bijzondere ontmoetingen. NLdoet was vandaag de basis voor een nieuwe samenwerking; Diana Balaban zal vanaf heden bij ons als vaste vrijwilliger komen werken. Ze zal met liefde en passie de komende periode zich inzetten voor de moestuin samen met de bewoners.

We kijken terug op een amazing en zeer geslaagde klusdag. En we willen iedereen van harte bedanken die vandaag hun beste beentje hebben voorgezet. En ook dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt!