Nieuws

Ruigoord Conferentie 2016

Donderdag 20 oktober was het alweer zover: de jaarlijkse Ruigoord Conferentie. Dit keer voor zowel de cliënten van de Volksbond als van Streetcornerwork waardoor er maar liefst 132 cliënten aanwezig waren! Een dag voorafgaand aan de Conferentie had een aantal bewoners van De Brecht kippenvleugelsoep gemaakt voor alle aanwezigen. Na het inzetten van 4 touringcar bussen en diverse auto’s van Streetcornerwork waren alle bezoekers op tijd. Dat de deelnemers enthousiast waren was al te merken tijdens de rit naar Ruigoord toe. De opening van de Conferentie werd door de voorzitters van beide cliëntenraden verzorgd waarna Cor van Keuk, cliëntenraadlid, werd herdacht. Aansluitend was er een toneelakte welke werd uitgevoerd door toneelgroep CPS en werd de dagbestedingsmarkt geopend. Naast tal van activiteiten en optredens op het podium door o.a. toneelgroepen en muzikanten presenteerden de Volksbond en Streetcornerwork wat ze zelf aan activiteiten in huis hebben (foto- & filmschool, AV-dienstverlening, vrouwengroep van Centrum PS/Buurtkamer Kostelijk, Cre8 met 3D printing, Rambler kledingontwerp, proeftuin etc.). Bij de foto- en filmschool kon je bijvoorbeeld een professionele portretfoto laten maken welke je vervolgens via de mail kreeg toegestuurd. Met de 3D printer werden verschillende voorgeprogrammeerde bijzondere objecten gemaakt.

In de middag konden de bezoekers zich amuseren met aloude spelen zoals: zaklopen, spijkerbroek hangen, doelschieten en spijkerslaan. Vanwege de regen ging de prikwedstrijd helaas niet door maar ondanks het slechte weer werden de overige buitenactiviteiten toch goed bezocht! Het was reuze gezellig en iedereen had het op zijn manier naar zijn zin en de organisatie kreeg tijdens de afsluitende borrel veel complimenten.

Tien bezoekers kregen een wegwerpcamera met de opdracht om vanuit hun perspectief een fotoverslag van de Ruigoord Conferentie te maken. Een selectie van deze foto’s, te zamen met de filmregistratie zal gaan dienen om het komende jaar om zowel cliënten als medewerkers van alle locaties te informeren over de Ruigoord Conferentie.