Marieke van den Berg
Penningmeester Raad van Toezicht

Sinds 2 jaar ben ik werkzaam bij de William Schrikker Groep als Sr. P&O Adviseur. Daarvoor heb ik 3,5 jaar bij PGGM gewerkt. PGGM heeft een afdeling die HR-adviezen geeft aan instellingen in Zorg en Welzijn. Ik hield mij daar vooral bezig met reorganisaties en sociale plannen, strategische personeelsplanning en duurzame inzetbaarheid. Voordat ik bij PGGM werkte, was ik vakbondsbestuurder en in die functie heb ik cao’s en sociale plannen afgesloten in de Zorgsector en de Onderwijssector. Ik ben politicoloog van origine en heb een paar jaar geleden een Master HRM aan de UvA gedaan.

Al sinds 1985 woon ik in Amsterdam en ik vind het leuk en belangrijk om een bijdrage aan de stad te leveren. Dat kan ik doen met mijn bestuurservaring. De afgelopen 9 jaar was ik bestuurslid bij Vluchtelingenwerk Amsterdam en nu ben ik blij mijn kennis en ervaring in te mogen zetten voor de Stichting Volksbond Streetcornerwork.