Nieuws

Serve the City samen lunch voorbereiden op de Brecht

Op zaterdag 16 december kwam er een groep vrijwilligers van “Serve the City” bij de Brecht langs om de lunch te verzorgen voor de bewoners. Alle cliënten kregen een heerlijk lunch aangeboden bestaande uit versgebakken pannenkoeken. Ook bewoners die normaliter voedingsgeld ontvangen mochten zonder kosten volledig genieten van de lunch. De pannenkoeken werden door de vrijwilligers samen met de kookgroep van de Brecht op ambachtelijke wijze gebakken en er was keuze uit drie soorten: van een eenvoudige pannenkoek naturel tot de rijk gevulde pannenkoek met kaas en spek. Serve the City nam alle ingrediënten zelf mee.

En omdat het leven niet alleen maar nemen is, maar ook geven, werd de groep vrijwilligers heerlijk in de watten gelegd met een gemberthee gezet door Rachab. Deze thee is een specialiteit van Rachab en het viel erg in de smaak. Na de lunch kreeg de groep vrijwilligers een rondleiding door het pand met uitleg over hoe men hier leeft.

Aansluitend werd er door de vrijwilligers een kerstbingo georganiseerd met vele leuke prijzen. Alle bingoprijsjes waren volledig gefinancierd door Serve the City. Er werd fanatiek bingo gespeeld en bijna iedereen ging naar huis met een prijsje. Een van de vrijwilligers sprak alleen Engels en Hans Peter fungeerde hier als tolk. De mensen van Serve the City waren echt onder de indruk van de vele talenten en kwaliteiten van onze bewoners. Ze hebben gezien dat onze bewoners naast het Nederlands andere wereldtalen uitstekend beheersen, en dat zij voortreffelijk kunnen koken.

De vrijwilligers van Serve the City waren diep onder de indruk van de efficiëntie en netheid van de bewoners, die in razendsnel tempo alles hadden opgeruimd en schoongemaakt. Het is juist op deze momenten dat de bewoners ons laten zien hoe ze gegroeid zijn in hun zelfredzaamheid en zelfstandigheid. We willen graag Serve the City en de vrijwilligers bedanken voor de fijne samenwerking en hun inzet, en we kijken terug op een geslaagde dag.