Nieuws

Serve the City: Soep maken op de Brecht

Deze week hebben we via Serve the City tweemaal een groep MBO studenten van het Hoornbeeck College uit Rotterdam op bezoek gehad. Tijdens hun werkweek in Amsterdam stond de Brecht op het programma om een activiteit te doen met de bewoners.

De 1e groep van 6 studentes (studierichting Jeugdzorg) en een leraar kwam op 4 december.

Samen met onze kookgroep hebben zij voor de avondmaaltijd een pastasalade met kip gemaakt voor alle bewoners.

De 2e groep van 6 studentes (studierichting Gehandicaptenzorg) en hun begeleidster kwam op 8 december om samen met de bewoners een pittige tomatensoep te maken.

Beide groepen werden gastvrij ontvangen met koffie en thee gezet door William en enkele bewoners schoven aan om kennis te aken.

Vervolgens werd een rondleiding verzorgd door Herman, die inmiddels heel geroutineerd kan vertellen over de Brecht en het wonen alhier. Beide groepen waren heel belangstellend en luisterden aandachtig.

Samen met de leden van de kookgroep werd op dag 1 de pastasalade en op dag 2 de tomatensoep bereid. Rachab, William en Gerson (de vaste kookgroepleden) namen de leiding en maakten hen wegwijs in de keuken en in onze keuken protocollen op het gebied van hygiëne en veiligheid.

Opgemerkt werd hoe professioneel het er hier aan toe ging en hoeveel de kookgroepleden wisten. De samenwerking was super. Alles verliep als een geoliede machine.

De andere bewoners genoten van de maaltijden.

De 2e groep bleef mee-eten en hadden de gelegenheid onder het eten nader kennis te maken met de andere bewoners.

Beide groepen zijn geïnspireerd en tevreden naar huis gegaan. Ze waren erg onder de indruk van onze bewoners en de gemoedelijke sfeer hier. Zij benoemden dit als vrij en open. De samenwerking verliep vlot en goed.

De betrokken bewoners vonden het ook erg leuk. Het leuke vonden ze de leeftijd van de groep, omdat ze van aanpakken wisten en aan een half woord genoeg hadden.

We kijken terug op twee geslaagde dagen die voor herhaling vatbaar zijn.