Nieuws

The Living Museum

Op 5 maart bezocht de medezeggenschap van VBSCW ‘The Living Museum’ in Bennebroek. Dit springlevende museum kwam overgewaaid uit New York en is ook hier open toegankelijk. Veel kunstenaars zijn bewoners van het nabijgelegen GGZ inGeest, maar ook andere mensen met bijzondere levensverhalen maken hier de mooiste dingen. Kunst is een belangrijke stap op de weg naar herstel, zelfontplooiing, verbinding en empowerment.

Tai Chi vormde een ontspannen opwarmer van deze creatieve dag. Daarna praatte de groep met ervaringsdeskundige Mo. Zijn levensverhaal werd vaak onderbroken, de herkenning is groot. Een intuïtieve schilderworkshop vormde het creatieve hoogtepunt van de dag. Aanvankelijk kregen de deelnemers verf in een groen kleurenpalet; ook met een beperking kan je de mooiste dingen creëren. Toch doken ook helderblauwe en knalroze verfbussen op, de veelkleurigheid van de kunstzinnige deelnemers is niet in een kleur vangen.

De kunstwerken worden geëxposeerd in de Living Art Gallery Amsterdam (LAGA) in Buurtkamer de Moddermolen. Bezielster Madzy Samuel nodigt je hier graag uit, elke dinsdag en donderdag van 10u.30 tot 15u. Hoe mooi zou het zijn als de LAGA in Amsterdam kan groeien in een groter pand, zeker nu bekend is dat The Living Museum in Bennebroek volgend jaar plaats moet maken voor luxe appartementen? Of weet je een mooie plek waar de LAGA binnenkort kan exposeren? Stuur een mail naar madzy.samuel@vbscw.nl.

Hoe aanstekelijk zal deze dag blijken? Vinden na vandaag nog meer kunstzinnige mensen de weg naar de LAGA? In welke kleuren wordt er tijdens toekomstige medezeggenschapsvergaderingen buiten de lijntjes gekleurd?