Nieuws

Uitje Brecht & WorkForce naar Preston Palace

Op woensdag 3 juli 2019 jl. vond het jaarlijkse zomer uitstapje plaats. Dit keer ging de reis wederom naar het all-inclusive Preston Palace hotel te Almelo. De reis naar Almelo verliep voorspoedig. De stemming zat er goed in. Er werd in de bus gezongen en veel gelachen. Ook werd er een moment voor mindfulness ingelast. We hadden het over de kracht van het heden, en over hoe leven in het moment ons helpt om geluk te bereiken. Wat we doen voor onszelf sterft met ons, maar wat we doen voor anderen en de wereld is blijvend en onsterfelijk. We spraken  over de kracht van dankbaarheid.

Waar zijn we dankbaar voor? Alle reizigers kregen de ruimte tijdens de rit: te vertellen waarvoor ze dankbaar zijn, en deelden dit met de rest van de bus. De ene was dankbaar dat hij deze reis mocht maken, en de andere was simpelweg dankbaar dat hij leeft.

Rond 12:00 uur arriveerden we bij het uitgaanscentrum Preston Palace waar we gastvrij werden ontvangen met een welkomstwoord en een klein uitleg over hoe het hier allemaal werkt. Na deze kleine uitleg liepen wij met zijn allen naar het Hotelrestaurant Ribbleton van Preston Palace waar een fantastische en zeer rijk gevulde lunch op ons wachtte. Aan het restaurant bevindt zich een groot terras met mooie lounge stoelen om lekker in te chillen. Deelnemers liepen het restaurant in en uit met allerlei lekkernijen op hun bord en een heerlijke drankje erbij. Na de lunch was het tijd om het uitgangscentrum te gaan verkennen. Sommigen zijn gaan zwemmen in het subtropisch paradijsje, anderen gingen naar de kermis, enkelen gingen bowlen en weer anderen vonden het prima lekker te chillen met een maatje in een van de binnen terrassen die het hotel te bieden heeft. De stemming zat er goed in.

De dag werd afgesloten met een overheerlijk buffet in het hotel-restaurant Ribbleton. Want bij een geslaagd dag hoort een goed verzorgde maaltijd. Na de avondmaaltijd zijn we met zijn allen heerlijk gaan chillen op het grote terras. Omstreeks 19:00 uur zijn we ingestapt in de bus. Tijdens de rit terug gingen alle remmen los en werd bus microfoon vol gebruikt. Er werd gezongen en naar muziek geluisterd, dit zorgde ervoor dat sommige deelnemers en begeleiders uit hun bol gingen. Uitgelaten en voldaan kwamen we circa 21:00 uur bij de  Brecht waarmee een eind kwam aan een zeer bijzonder en geslaagde dag.

Thuis op de Brecht was ook een feest gaande. Want voor de thuisblijvers was ook een leuke activiteit georganiseerd. Tussen 11 en 14 uur kwam een groep leerlingen van het Pieter Nieuwland College uit Amsterdam bij ons langs voor een activiteit. De leerlingen hebben heerlijk pannenkoeken gebakken voor alle bewoners. Deze heerlijke lunch werd afgesloten met een bingo. Alle deelnemers gingen naar huis met een leuke prijs. Iedereen heeft zich goed vermaakt waardoor we kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag en we bedanken iedereen voor hun inzet.

Bedankt aan alle collega’s AB, HM, TB, en DG voor de prettige samenwerking.

Bedankt aan de leerlingen van het Pieter Nieuwland College uit Amsterdam voor hun inzet.

Thank you may be the most powerful two words in any language. It supports your well-being and build stronger relations.