Nieuws

Cliënten over de Ruigoord Conferentie 2017

Wij vonden de Ruigoord Conferentie een mooie bijeenkomst; qua het aantal mensen wat er was, de sfeer die erg goed was, iedereen gezellig bij elkaar en totaal geen narigheid. De bezoekers van de conferentie waren lekker bezig. Charles: “Ik zag mensen plezier hebben, iets wat ik zelden meemaak.”

De debat wat we hadden met de directeur en de regio-managers over de week tegen de eenzaamheid, was een stevig debat en de zaal reageerde erg betrokken op het thema. Hoewel de directie en managers goed spraken, ging het applaus naar de cliëntenraadsleden!

Jeffrey: ”Ik was van mening dat er te weinig aandacht besteed wordt aan een goed sociaal netwerk. Ook heb ik aangegeven dat er meer out-of-the-box gewerkt moet worden en niet alleen ten behoeve van de organisatie. Probeer een verankering in te brengen in de thuissituatie en dat is verder kijken dan je neus lang is. Tenminste als je cliënten echt wilt laten participeren!”

Tijdens het middaggedeelte met de activiteiten werd het biechthokje goed bezocht, de biechtvader heeft veel goed advies kunnen geven. Ook de waarzegster was een zeer goede keuze, we zagen steeds mensen met een grote glimlach bij de waarzegster vandaan komen.

Chris stond bij het touwtje trekken voor volwassenen: “Dit is het leukste wat je kan doen, mensen blij maken met cadeautjes”, aldus Chris.

Het stokvangen, ringwerpen, spijkerslaan en uiteraard de suikerspin; alle activiteiten waren in trek!  Het mooie weer werkte mee aan de goede sfeer en de gastvrijheid van de Ruigoord mensen was als een warm bad. Het heerste een intieme sfeer, een sfeer van verbroedering waarin mensen elkaar vonden en echt contact met elkaar hadden.