Nieuws

Volksbond en Streetcornerwork gaan bestuurlijke fusie aan

Stichting Volksbond Amsterdam, Stichting Streetcornerwork en Stichting Projecten Streetcornerwork zijn per 17 mei 2016 een bestuurlijke fusie aangegaan. De organisaties gaan samenwerken op het gebied van veldwerk, ambulante begeleiding, wonen en dagbesteding. De drie stichtingen opereren als zelfstandige werkmaat-schappijen onder de nieuw opgerichte stichting: Bestuursstichting Volksbond Streetcornerwork.

Synergie
Streetcornerwork is van oudsher een sterke speler in het veldwerk en wijkgericht werken. De Volksbond is sterk in (ambulante) begeleiding en wonen, met een heldere en vernieuwende kijk op cliëntparticipatie. Samen zijn zij sterk in dagbesteding waarbij al enkele jaren wordt samengewerkt.

Zwaardere problematiek in wijken
Er is sprake van een toenemende problematiek op het gebied van wonen zoals dak- en thuisloosheid, (ernstige) ggz-problematiek, inkomens- en schuldenproblematiek en overlast op straat. De problemen in wijken nemen daardoor toe. Onze nieuwe fusieorganisatie is door een unieke bundeling van krachten bij uitstek in staat om hierin (vernieuwende) oplossingen te bieden.

De nieuwe organisatie is een partner die voor de zwaarste categorie cliënten een integraal aanbod over de gehele keten neerzet. Met een innovatieve focus en vernieuwende ontwikkelingen is de nieuwe organisatie in staat hulpvragen snel op te pakken. In de wijken is een team met alle benodigde expertise aanwezig om van begin tot eind een passend en samenhangend aanbod te leveren (van instroom tot uitstroom en daarna).

Vernieuwend, compleet en efficiënt
Kortom: twee sterke merken onder één dak. Vernieuwend, compleet en efficiënt en daarmee een effectieve partner voor zowel cliënten als gemeenten en alle andere samenwerkingspartners.

Amsterdam, 18 mei 2016