Nieuws

Volksbond nachtopvang bestaat 1 jaar

Op 16 maart 2015 opende de Volksbond tijdelijk haar deuren voor permanente nachtopvang. Dit omdat de gemeente na het sluiten van de toenmalige winteropvang tijdelijk extra plek zocht voor kwetsbare daklozen. Binnen een week waren er 28 plekken voor deze mensen gerealiseerd en ondergebracht in 2 Volksbondlocaties (Amsterdam Noord en Nieuw-West). Inmiddels zijn we een jaar verder en hebben we 110 unieke mensen een slaapplek kunnen bieden, variërend van 1 nacht tot een paar maanden of soms het gehele jaar.
Er zijn mensen uitgestroomd naar eigen woningen, andere opvangplekken of hebben onderdak gevonden binnen het eigen netwerk. Maar er zijn ook mensen geweest die in een kliniek zijn opgenomen of in detentie zijn geraakt. Het is een mooi en bewogen jaar geweest om op terug te kijken met veel verhalen, kennismakingen, wrijvingen en oplossingen.

Om het 1-jarig bestaan te vieren hebben cliënten en medewerkers genoten van een heerlijke maaltijd die bereid werd door kok Chichan die als vrijwilliger al lange tijd actief is voor de Volksbond.
De nachtopvang gaat in ieder geval nog door tot 1 juli van dit jaar.