Nieuws

Volksbond uitje met Baker & McKenzie

Afgelopen vrijdag (24 juni) was het zo ver. Een aantal locaties van de Volksbond was uitgenodigd door Baker & McKenzie, een juristenfirma die gevestigd is aan de Zuidas te Amsterdam, voor een rondvaart door Amsterdam. De managing director van Baker & McKenzie wilde hun jaarlijkse personeelsretraite dit keer koppelen aan een maatschappelijk doel en het thema was ‘samenwerking en ontmoeting’.

People4Change heeft de organisatie op zich genomen. Naast het Scheurleerweg, de Jan Rebelstraat, Buurtkamer Kostelijk en het Koffiehuis in de Haarlemmerstraat nam ook De Brecht deel aan het uitje.

Om 12.30 uur kwamen 7 mensen van Baker & McKenzie aan bij De Brecht alwaar ze opgewacht werden door de deelnemende bewoners die er keurig uitzagen. Allereerst kregen de 7 mensen een bos bloemen overhandigd en werden ze uitgenodigd voor koffie en thee met koek in het ‘restaurant De Brecht’ waar werd begonnen met de voorstelronde. Dat was bijzonder omdat iedereen, personeel van Baker & McKenzie en bewoners vanuit zijn gevoel zijn eigen verhaal kon doen. Rocio, een advocate uit Peru vertelde de bewoners een mooi verhaal over haar gemengde etnische (Spaans & Quechua Indianen) achtergrond. Vervolgens kregen de bezoekers een rondleiding door de locatie.

Daarna vertrokken de bussen met de bewoners, begeleiders en medewerkers van Baker & McKenzie naar de opstapplaats van de rondvaartboot aan het Rokin. Daar ontmoette men de mensen van de andere Volksbond locaties. Het was prachtig weer en aan boord stonden de gekoelde drankjes klaar. Later werden er nog pizza’s bezorgd. De rondvaart was een mooie gelegenheid elkaar beter te leren kennen en meer van elkaar te weten te komen. Iedereen heeft genoten van deze prachtige middag.

Baker & McKenzie bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!