Nieuws

Vrijwilligers van Stichting Present koken op de Jan Rebel

Onlangs benaderde Stichting Present, ‘makelaar in vrijwilligerswerk’, de Jan Rebelstraat om te kijken of zij iets voor de bewoners zouden kunnen doen. Zaterdag 27 juni jl. was het zover: een groep vrijwilligers van Stichting Present kwam ca. 15.30 uur aan bij de Volksbondlocatie Jan Rebel. De groep bestond uit 8 personen. Doel van hun komst was het gezamenlijk koken en opdienen van een maaltijd voor de 40 bewoners van de Jan Rebel. Zo kon men elkaar op een ontspannen manier ontmoeten en de bewoners een leuke gezellige avond bezorgen.

Herman van Stichting Present vertelde de groep eerst wat meer over de Volksbondlocatie waar ze zich bevonden en introduceerde Stichting Present bij de bewoners. Vervolgens gingen de vrijwilligers aan de slag met het bereiden van de maaltijd. Op het menu stond pasta met pesto, kipfiletstukjes met champignons en een heerlijke salade die Renate, activiteitenbegeleidster bij de Jan Rebelstraat, had meegenomen van de stadsboerderij. Helemaal bio dus.

Het was lekker weer dus werd besloten om buiten op het terras te eten. Ondertussen werden de bewoners persoonlijk uitgenodigd om aan te schuiven, dit voor diegenen die de flyer niet hadden gezien!

Om 18.00 uur werd alles uitgestald op tafel en langzaam maar zeker kwamen de bewoners om plaats te nemen aan de tafels. Het eten werd opgeschept en meerderen kwamen voor een tweede ronde, zo lekker vonden ze het!
De sfeer was goed en de bewoners waren nieuwsgierig naar de vrijwilligers en vice versa. De pannen waren aan het eind van de maaltijd leeg en iedereen was superenthousiast. Dit gaan we zeker nog eens plannen!