Nieuws

Yoga les bij Buurtkamer Kostelijk

Will van den Adel geeft eenvoudige Yoga les voor alle leeftijden op elke donderdagmiddag van 13.45 tot 15.00 uur bij Buurtkamer Kostelijk in de ruimte beneden. Wij stelden haar een paar vragen over haar vrijwillige inzet.

Wat raakt je in het vrijwilligerswerk dat je doet? Ik vind het belangrijk dat de mensen die hier komen ontspanning en balans oefeningen opdoen. Waarbij ze ook aandacht krijgen voor de rug, schouder en nek. Ik vind het leuk om mijn vak uit te oefenen en de kennis te delen.

Waarom is dit vrijwilligers werk van belang? Een tijd geleden kwam ik bij Buurtkamer Kostelijk terecht waarbij ik een kijkje kwam nemen bij mijn voorganger (die toen Yoga gaf) en om tevens de doelgroep te leren kennen. Ik vind het belang van vrijwilligerswerk dat de deelnemers in een veilige ruimte Yoga kunnen krijgen. Zo heb ik het gevoel dat ik een steentje bij draag en mijn kennis kan doorgeven.

Wat haal jezelf uit het vrijwilligers werk? Vroeger had ik een eigen sportschool waarbij ik Conditietraining / Ontspanning vanuit de Yoga / TAI-CHI/ CHI-KUNG en Zelfverdediging gaf. Ik vind het kleinschaliger leuker om te doen en kan juist voor deze doelgroep iets betekenen.

Bijzondere ervaringen in het vrijwilligerswerk? Mijn mening is dat mensen met een psychiatrische aandoening veel baat kunnen hebben bij Yoga. Door aandacht te geven vind je meer rust in lichaam en geest. Na de les is te zien dat ze een rustige uitstraling hebben. Ik krijg terug van de mensen dat ze het als ontspannen en fijn ervaren.